Skrotpulje for dieselbiler åbner 6. april

Pulje med forhøjet skrotpræmie til ældre dieselbiler åbner tirsdag efter påske og uddeles efter først til mølle-princippet. I alt 100 millioner kroner er afsat.

Ny skrotpræmie åbner 6. april 2021
Bilist

Ejere af ældre dieselpersonbiler kan nu sætte kryds i kalenderen.

Tirsdag den 6. april åbner ansøgningerne til en ny pulje med forhøjet skrotpræmie for dieselperson- og -varebiler der er indregistreret før 1. januar 2006. Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Som FDM tidligere har beskrevet, er puljen en del af aftalen om de nye bilafgifter, ’Grøn omstilling af vejtransporten’.

Den forhøjede skrotpræmie betyder, at ejere af såkaldt udtjente dieselbiler nu kan få 5.000 kroner for at skrotte deres bil mod normalt 2.200 kroner. Der er afsat i alt 100 millioner kroner, hvilket rækker til omkring 35.000 dieselbiler.

I følge De Dansk Bilimportørers Bilstatistik er der i dag indregistreret henholdsvis 49.180 dieselpersonbiler og 35.082 dieselvarebiler fra før 1. januar 2006.

Læs også: Sådan skrotter du din bil

Forventer pres på skrotpræmie

”En dieselbil fra før 2006 udleder væsentligt flere partikler og generelt mere CO2 end nyere dieselbiler, så hver gang en gammel dieselbil bliver skrottet, er det godt for miljøet og klimaet. Tusindvis af danskere benyttede sig af muligheden for at få en forhøjet skrotningsgodtgørelse for deres ældre dieselbil, da der var en tilsvarende pulje i 2019 og 2020, og vi forventer, at det kommer til at gøre sig gældende igen, når puljen genåbner,” siger konstitueret kontorchef i Miljøstyrelsen Charlotte Moosdorf i en pressemeddelelse.

Modsat tidligere vil den nye skrotpulje blive givet ad én omgang og efter først til mølle-princippet eller frem til 31. december 2021, hvor den udløber. Tidligere år er puljen dog blevet brugt på bare få uger.

Læs også: Nu skal bilen skrottes digitalt

Bilen skal skrottes digitalt

Siden januar 2020 har ansøgning om skrotningsgodtgørelse skullet ske digitalt. Vil man have del i den forhøjede skrotpræmie, skal man derfor en tur omkring borger.dk, hvor man kan ansøge om at få den højere præmie.

Den digitale skrotning er blandt andet med til at sikre en hurtigere og lettere skrotningsproces. Samtidig gør den også kontrollen med ordningen nemmere, skriver Miljøstyrelsen.

Det er som hovedregel den sidst registrerede ejer af en bil, der kan anmode om at få udbetalt skrotningspræmien, når bilen skrottes ved en godkendt autoophugger.

På Miljøstyrelsens hjemmeside kan vælges en liste over godkendte autoophuggere. Det er med til at sikre, at bilen miljøbehandles korrekt uden at gøre skade på miljøet.

Få rådgivning