Storbyen får tankstation til elbiler

Frederiksberg får nu en selvstændig lynladestation, som er den første af sin slags i en dansk by. Den får følgeskab af flere fra Clever samt af en hel del lynladere på benzinstationer i byområder.

Den nye lynladestation på Frederiksberg.
Bilist

Elbil-ejere på Frederiksberg får nemmere ved at klare dagligdagen uden egen ladeboks, når ladeoperatøren Clever 5. august indvier en lynladestation midt på Frederiksberg.

Det nye superlader-anlæg betegner Clever som Danmarks første urbane lynladestation med henvisning til, at de få, øvrige lynladere inde i byerne indgår i eksisterende tankstationer.

Dem er der i øvrigt en del på vej af – både fra Circle K, Q8, Shell og OK.

Ladestationen på Frederiksberg er i samme design med træoverdækning som flere andre Clever-anlæg.
Ladestationen på Frederiksberg er i samme design med træoverdækning som flere andre Clever-anlæg.

Flere stationer på vej

Danske elbilister kan se frem til lynladestationer i de større byer de kommende år, lover den ansvarlige for kundeoplevelsen på lynladestationer hos Clever, Mette Nøhr, forud for åbningen.

- De urbane lynladestationer spiller en nøglerolle i at skabe mere tryghed ved at køre på el, ligesom de også forbedrer opladningsmulighederne i hverdagen for både byens borgere og gæster, tilføjer hun.

Clever er desuden ved at etablere en kæmpestation nær motorvejen i udkanten af Odense. Her vil op til 28 biler kunne lade på engang, når stationen åbner i begyndelsen af 2022.

Selve lynladerne, kaldet Hypercharger, er fra en forholdsvis ny producent, Alpitronic.
Selve lynladerne, kaldet Hypercharger, er fra en forholdsvis ny producent, italienske Alpitronic. Dermed skiller de sig også ud designmæssigt i forhold de kendte ladere.

'Maks. 250 meter til lader'

Den nye lynlade-station passer ind i Frederiksbergs plan om at blive ’Danmarks elbil-by nr. 1’. Det indebærer bl.a., at der maks. må være 250 meter til en offentlig tilgængelig lader.

Clevers nye lynladestation kan lade fire biler ad gangen, og ifølge firmaets beregninger kan den betjene næsten 130 biler i døgnet.

Lynladerne på Frederiksberg kan levere op til 300 kW, hvilket er væsentlig mere, end langt de fleste biler i dag kan tage imod.
Lynladerne på Frederiksberg kan levere op til 300 kW, hvilket er væsentlig mere, end langt de fleste biler i dag kan tage imod.

De nye ladestandere kan levere op til 300 kW, som dog skal deles, hvis to biler lader samtidig fra samme stander.

Ladestationen, som findes lige bag Frederiksberg Rådhus, har overdækning i trækonstruktion, som det kendes fra andre Clever-stationer, men har ellers ingen faciliteter.

Alt om ladning af elbiler