Clevers priser stiger kraftigt 

Stigende energipriser presser Clever til at indføre kraftige midlertidige prisstigninger for både ejere af elbiler og plugin-hybrider. Prisstigningerne er så markante, at FDM opfordrer til, at man undersøger, hvilken ladeløsning der passer bedst til én.

På billedet ser du familier ved en lynladestation, hvor de venter på deres elbil bliver ladet op.
Bilist

Clever, der er Danmarks største ladeoperatør, varsler prisstigninger på mellem 46 og 86 procent for elbilister og plugin-hybridejere. Foreløbigt i fire måneder fra 1. juni 2022, men det er uvist, hvor længe de varslede prisstigningerne kommer til at påvirke de bilister, der har valgt en abonnementsløsning på strøm. For en almindelig elbilist med hjemmelader betyder det, at den månedlige udgift stiger med 345 kr. til 1.094 kr., og for ejere af plugin-hybrider stiger prisen med 195 kr. til 564 kr.

Det er ikke prisen på abonnementet, som stiger nu, men Clever indfører et midlertidigt energitillæg på grund af de generelt stigende energipriser. Clever understreger, at der er tale om en midlertidig løsning, og at det er deres mål at fjerne tillægget, når energipriserne har normaliseret sig igen. Det er uvist, om det kommer til at ske, inden Clever laver deres næste genberegning af tillægget i tredje kvartal med evt. virkning fra 1. oktober. 

Varslingen om prisstigning kommer kort efter, at Clever ændrede måden, de beregner deres tilbagebetaling for den strøm, de grønne bilister lader hjemme. Tidligere var prisen baseret på et gennemsnit over hele døgnet, men fra 1. april ændrede Clever det til i stedet at være et gennemsnit over natteprisen, hvor strømmen typisk er billigere.

Læs også: Clever baserer tilbagebetaling på nattakst

Hvis du har abonnement hos Clever, kan du fortsat lade op uden at betale på deres lynladere
Som abonnent hos Clever kan du fortsat lade på deres offentlige lynladere uden at skulle betale ekstra. Har du ikke abonnement er prisen steget til 6,50 kr. 

"Generelt er energimarkederne ramt af regulært prischok, hvor ikke bare olie og gas men i høj grad også elprisen har nået nye højder. Flere ladeoperatører har som følge af de høje elpriser derfor justeret deres priser på opladning og nu også Clever, der er Danmarks største ladeoperatør," siger Ilyas Dogru, chefkonsulent i FDMs økonomiske og politiske sekretariat.

Så meget stiger Clevers priser for ejere af elbiler

Bemærk, at priserne herunder er angivet pr. måned, og at den midlertidige prisstigning gælder fra den 1. juni 2022 og fire måneder frem. 

Abonnementsprisen for hjemmeladning og fri opladning på farten er steget fra 749 til 1.094 kr. Men fordi strømprisen p.t. er højere end den tilbagebetaling, som Clever tilbyder, så stiger de månedlige omkostninger desto mere, du lader hjemme, medmindre du også vælger Clever som elleverandør via produktet Clever Power. Gør du ikke det, er Clevers abonnement reelt ikke en fastprisaftale.

Clevers prisstigning på selve abonnementet betyder, at det generelt set er mindre attraktivt, hvis du primært lader hjemme. Her er prisen steget 345 kr., og bruger du ikke opladning på farten, så vil det nu bedre kunne betale sig at have en ladeboks med serviceaftale for mange elbilister. Har du et meget lille kørselsbehov, skal du eje din egen boks uden en serviceaftale.

Men har du derimod et stort kørselsbehov, og behov for meget offentlig opladning, kan Clever være en god idé. Mange elbilister betaler gerne lidt mere for at få ubegrænset adgang til Clevers offentlige ladestandere og dermed tryghed. 

Så meget stiger Clevers priser for ejere af plugin-hybrider

Bemærk, at priserne herunder er angivet pr. måned, og at den midlertidlige prisstigning gælder fra den 1. juni 2022 og fire måneder frem. 

De fleste ejere af plugin-hybrider vil stort set lade hjemme hele tiden. Ændringerne i priserne går for de fleste plugin-hybridejere fra 369 kr. til 564 kr. Lader man kun på offentlige ladestandere, vil man også opleve en prisstigning, der ligeledes er på 195 kr. og dermed er en markant prisstigning. 

FDM opfordrer forbrugerne til at se på deres ladeløsning med friske øjne og regne på, hvad der bedst kan betale sig for én, da lademarkedet er i hastig udvikling.

"Ændringerne i Clevers priser er væsentlige, og derfor skal danske ejere af både elbiler og plugin-hybrider nu regne på, hvad der bedst kan betale sig for dem," siger Ilyas Dogru og opfordrer til, at man bruger FDMs ladeberegner

Pause eller opsigelse af Clever-abonnementet

Da der er tale om væsentlige ændringer i abonnementet, har du som kunde mulighed for enten at sætte abonnementet i bero eller at opsige aftalen. Husk, at du skal finde en ladeløsning til at lade din elbil, hvis du opsiger dit Clever-abonnement. Herunder har FDM samlet de væsentligste vilkår, hvis du som kunde hos Clever ikke vil have abonnement i den kommende tid eller i det hele taget: 

  • Clever giver mulighed for at opsige abonnementsaftalen ”løbende måned + en måned” (almindeligt varsel), men indtil udgangen af maj måned accepterer Clever opsigelser med effekt fra 1. juni.
  • Kunderne kan uden omkostninger (modsat Clevers alm. prisliste), men dog kun i perioden, sætte deres abonnement hos Clever i bero. Dermed suspenderes dog også muligheden for at opnå tilbagebetaling fra Clever, og kunden afregner alene direkte med sit elselskab.
  • I forbindelse med både opsigelse af abonnement og berosættelse kan kunden frit benytte Clevers boks – også indtil en eventuel ny aftale med anden udbyder er på plads.
  • Kunder, som stadig er inden for bindingsperioden, kan også sætte deres abonnement i bero i perioden.
  • Vælger kunderne at sætte deres abonnement i bero, skal dette ske i minimum tre og højst 12. måneder.
  • Clever sænker prisen på nedtagelse af boks fra 2.500 kr. til 1.800 kr., men det vil fortsat være muligt for kunderne at lade deres egen elektriker eller en anden leverandør nedtage boksen, hvorefter kunden returnerer boksen til Clever uden gebyrer. Bemærk, at en ladeboks er et højvoltsprodukt, så man må som privatperson ikke selv tage boksen ned. 

Er du tvivl om valg af ladeløsning?

Husk, du kan prøve FDMs beregner til ladeløsninger. Den hjælper med at finde frem til en ladeløsning, som matcher dine behov. 

Prøv beregner