Opel Grandland X - tysker med fransk accent

Grandland X er Opels udgave af Peugeot 3008, der vandt titlen Car of the Year i fjor. Den tyske udgave har været ventetiden værd.

Opel Grandland X
Fotograf:

Foto

Karsten M. Lemche, FDM
Forpremiere

Motor mener: Opel Grandland X er baseret på Peugeot 3008, men overgår den, når det kommer til pris og udstyr.

Allerede inden sammenlægningen mellem Opel og Citroën/Peugeot blev en realitet, havde de tre bilmærker etableret et formelt samarbejde, så Opel kunne skabe Grandland X på basis af den prisbelønnede Peugeot 3008.

Opel Granland X set bagfra
Selvom bilerne bygges på samme fabrik og med samme udgangspunkt er det lykkedes at skabe en egen identitet i den nye Opel Grandland X, der her symbolsk har overhalet Peugeot 3008.

Det er derfor en noget anderledes Opel, vi her har med at gøre, og blandt andet er motorer og gearkasser hentet direkte fra Peugeots modelprogram.

Det er således enten en 1.2-liters benzinmotor med turbo eller en 1.6-liters dieselmotor fra Citroën/Peugeot, man får med, hvis man køber en Grandland X.

Læs også: Motors stortest af Peugeot 3008

Det er der ikke noget dårligt i, for særligt benzinudgaven fungerer upåklageligt. Dieselmotoren er en smule støjende, men med hensyn til trækkraft har den intet at skamme sig over. I forhold til Peugeot 3008 er Grandland X prissat ret interessant, og man får en veludstyret bil, der er op til 10.000 kr. billigere end en tilsvarende 3008.

Opel On Star hjælper dig på vej

Opel Crossland X interiør
Trods fællesskabet med 3008 har Grandland X fået sit helt eget Opel-typiske instrumentbord. Skærmen i midten er flot integreret, og instrumenthuset er med typiske Opel urskiver. Enkelt og velfungerende!

Trods det synlige X i navnet er Grandland X ikke en firehjulstrukken bil. Den trækker kun på forhjulene og har som standard en sekstrins manuel gearkasse. Denne biltype er som skabt til automatgear, og det ægte sekstrins automatgear til 24.000 kr. er værd at overveje.

Læs også: Motors gruppetest af crossoverne Mazda CX-3, Honda HR-V, Nissan Qashqai og Renault Kadjar

På sikkerhedsområdet er alle udgaver udstyret med nødbremse. Vores test viste, at nødbremsen er godkendt. I øvrigt er udstyret pænt og indeholder bl.a. Opel On Star, med hvilket man bl.a. kan få hjælp døgnet rundt, hvis man trykker på en knap.

Opel Grandland X er samlet set en fin bil, der på de fleste områder lægger sig pænt i sporet af Car of the Year 2017, Peugeot 3008, og endda overgår den på områder som pris og til dels udstyr.

 

Opel Grandland X
1.2 Enjoy
130 hk
19,6 km/l
286.667 kr.
Opel Grandland X
1.6d Enjoy
120 hk
25,0 km/l
304.531 kr.