FDM travel tilbyder kør selv-ferie til Norge

Nu kan du også booke kør selv-rejse til Norge hos FDM travel. Som FDM medlem får du desuden 10 % på leje af bil eller autocamper.

Oplev Norge enten i bil eller i autocamper
Medlemsnyt

Sommerferien til Frankrig, Italien og USA vil i år blive byttet ud med Tyskland, Norge og Island. For at sikre danskerne mulighed for en inspirerende og tryg bilferie, lancerer FDM travel nu flere forslag til oplagte kør selv-ture i Norge. Ture danskerne kan får glæde af, når det igen fra 15. juni er muligt at rejse til Norge for at holde sommerferie.

Hvad skal du opleve på kør selv i Norge?

FDM travel har lanceret tre nye kør-selv-forslag i Norge, der giver dig god mulighed for at opleve den imponerende natur og spændende kultur. Turene varer mellem 6-12 dage, men de kan alle tilpasses dine ønsker til forlængelse eller eksempelvis øvrige områder og oplevelser.

”Norge er et godt alternativ til en dansk bilferie, da det er et land, der er nemt at rejse i, og afstanden til Danmark er overkommelig, selv for familier med mindre børn. De flotte vejstrækninger i den rå natur med høje fjelde, dybe fjorde og brusende vandfald, gør rejsen i bil eller autocamper til noget specielt, og så er der mange gode overnatningsmuligheder undervejs”, siger Anders Iversen direktør i FDM travel.

Læs mere om kør selv-ture til Norge på fdm-travel.dk:

Rejser til Norge

Spar 10% på leje af bil eller autocamper

Norge er en oplagt destination til en kør-selv-ferie, uanset om du gør det med egen bil hjemmefra eller i en lejet bil eller autocamper. Som FDM-medlem får du 10% i rabat, når du lejer en bil eller autocamper.

Brobizz som vejbetaling

Inden du rejser til Norge, bør du sætte dig ind i de regler, der er for fx lovpligtigt udstyr i bilen, vejafgift og hastigheder. Er du medlem af FDM kan du få en BroBizz uden depositum. Den kan bl.a. bruges til vejbetaling i Norge.

Læs også: Sådan er reglerne i Norge

Må du rejse via Sverige?

Selv om de danske myndigheder endnu ikke har åbnet op for ferie i Sverige, er det tilladt at køre via Sverige, hvis du skal på ferie i Norge. Sverige kan i den sammenhæng bruges som såkaldt transitland.

Hvis du rejser gennem Sverige for at tage på ferie i Norge, vil du ikke blive afvist ved den norske grænse og skal ikke i isolation. Det kræver dog, at du ikke har overnattet i Sverige på vejen. 

Når du kommer hjem fra ferie fra Norge og kører via Sverige, vil du ikke være omfattet af Udenrigsministeriets rejsevejledning for Sverige, hvor alle ikke-nødvendige rejser til Sverige frarådes. Du er derfor ikke omfattet af opfordringen til at blive hjemme i 14 dage i isolation efter din ferie.

Du skal forvente forlænget rejsetid, når du krydser grænsen mellem Danmark og Sverige. Det skyldes den øgede grænsekontrol.  

Der kan indføres rejserestriktioner med kort varsel, og derfor er det vigtigt at følge nøje med i Udenrigsministeriets retningslinjer for rejser i udlandet.

Du kan bruge FDMs ruteplan til at finde den korteste rute gennem Sverige.

Læs også: Ruteplan