Tysk E-mærke giver elbiler fordele

Skal du til Tyskland i el-, brint-, eller plugin-hybridbil? Blåt E-mærke giver elbilister en række fordele i flere tyske byer. Køb det blå E-mærke hos FDM.

Det blå e-mærke, som skal bruges udover det almindelige miljømærkat.
Medlemsnyt

Nogle steder i Tyskland kan el-, brint- og plugin-hybridbiler få særlige fordele. For at få de fordele med en dansk nummerplade, skal du dog have den blå e-plakette.

Fordelene varierer imellem kommuner og delstater, men kan f.eks være gratis eller billig parkering, adgang til særlige parkeringspladser, eller muligheder for at køre i særlige miljøbaner.

Læs mere: Parkering i Tyskland

Der er ikke lovkrav om at have det blå E-mærke. Det erstatter heller ikke det (typisk) grønne miljømærke, du skal bruge for at komme ind i miljøzoner i Tyskland - vil du have alle fordelene, skal du altså have to mærker sat på bilen.

Læs Mere: Miljømærker i Tyskland

”Vi har været i dialog med de tyske myndigheder ift. salg i noget tid. Derfor er vi glade for, at vi nu får mulighed for at sælge det til danskere, der skal på kør selv-ferie til Tyskland i deres el- eller plugin-hybrid bil,” siger Dennis Lange, chefkonsulent i FDM.

Hvad er det blå E-mærke?

E-mærket er et særligt, ekstra mærke, som kan gives til biler, der opfylder nogle særlige krav. Det er et supplement, der kan bruges udover det eksisterende miljømærke. E-mærket bekræfter, at din bil kan få de fordele, en kommune eller delstat i Tyskland har givet til grønne biler.

Det er forskelligt fra sted til sted, hvilke fordele du har. Den enkelte kommune kan vælge at give nogle, eller ingen, fordele til de grønne biler - og der er ikke nogen endegyldig, officiel liste over, hvilke steder giver hvilke fordele. Derfor er du nødt til selv at undersøge den specifikke kommune for at se, hvilke fordele du kan få.

Læs mere: Færdselsregler i Tyskland

Hvilke biler kan få det blå E-mærke?

Alle elbiler (BEV) og brint/brændselscellebiler (FCEV) kan få det blå mærkat. Plugin-hybrider kan også få det, hvis de enten har en elektrisk rækkevidde på 40 km, eller udleder max. 50g CO2 pr. km.

Diesel-, benzin- og almindelige hybridbiler kan ikke få mærket, uanset hvor brændstoføkonomiske de er.

Hvis du har en plugin-hybrid, kan du tjekke om din bil lever op til kravene ved at slå den op i motorregisteret. Du kan se den elektriske rækkevidde under "Forbrug"; og du kan se CO2-udledningen under "Miljøoplysninger."

Hvor kan man købe det blå E-mærke?

Du kan købe mærket på vores testcentre rundt omkring i landet. En liste kan findes her. Vi arbejder på højtryk for at tilbyde mærkatet på FDMshop.dk. E-mærket koster 249 kr.

På testcenteret kan vi slå din bil op og se, om du kan få mærket.

Mærket er gyldigt så længe bilen har det samme registreringsnummer, medmindre din rude bliver skiftet, eller mærket bliver ødelagt - akkurat som det almindelige miljømærke i Tyskland.

Du kan også købe det på motorkontorer i Tyskland. Udover det er der enkelte danske hjemmesider, der sælger mærkatet, men disse anbefaler vi ikke, at du bruger - de tager ofte en meget høj overpris for mærkatet.

Køb grønt miljømærke