Test selv hvor farlige dine sommerdæk er

Kom på glatis med dine sommerdæk, inden du får hjælp til at skifte til vinterdæk. FDM Jyllandsringen tilbyder en række nye kurser

Test selv hvor farlige dine sommerdæk er
Medlemsnyt

FDMs klare anbefaling er, at du kører med vinterdæk om vinteren. Hvorfor det er så vigtigt for dig og alle andre bilister kan du få at se i din egen bil på det nye køretekniske kursus ”Fra sommer til vinter på 2 timer”.

Her kan du teste forskellen på dine sommerdæk og dine vinterdæk.

”Der er ikke lovkrav om at bruge vinterdæk på bilen om vinteren i Danmark, men FDM anbefaler det, da bilen har meget bedre vejgreb i vinterføre, og bremselængden bliver reduceret markant. Så medmindre, du kan lade bilen stå på dage med is, sjap og sne, så skift til vinterdæk," siger bilteknisk redaktør i FDM, Søren W. Rasmussen.

Læs alt om vinterdæk til bilen

Selv om udlandsrejser er på et minimum, er det værd at huske, at mange andre lande har regler om obligatorisk brug af vinterdæk.

”Og så handler det jo også om egen og andres sikkerhed. Du udsætter dig selv og andre for fare i trafikken, når du kører på sommerdæk i vinterføre. Det bliver meget tydeligt, når man kører på en glatbane,” forklarer Søren W. Rasmussen.

Mærk risikoen på egne dæk

På det nye kursus, tager du dine egne vinterhjul med på FDM Jyllandsringen. De hives ud af bilen og lægges på værkstedet, mens du får lov at køre på glatbane med dine sommerdæk.

Herefter udskifter FDM sommerhjulene med vinterhjul, og glatbanen indtages med vinterdæk med det rigtige dæktryk. Forskellen på de to dæktyper bliver meget tydelig med øvelserne på banen.

Kurset tager to timer og koster 500 kr. for medlemmer af FDM inkl. hjulskifte.

Book kurset her

Gi' din bil fuld gas på ti omgange

FDM Jyllandsringen har også fået tre andre kurser på programmet.

”Vinterkørsel” sætter fokus på din bils egenskaber på glatte veje. Du bliver klædt på til at håndtere situationer med aquaplaning og frostglatte veje.

”Try on track” giver dig mulighed for at give den gas i egen bil eller på egen motorcykel på racerbanen i det midtjyske. Efter velkomst og briefing får du to omgange bag en pacecar og ti omgange selv.

Læs mere om kurserne og book her