Comeback til Corolla

Toyota fortryder nu, at firmaet for 12 år siden omdøbte Corolla til Auris. Nu får den klassiske Toyota-model sit navn tilbage. Det sker ved lanceringen af næste generation efter nytår.

Toyota Corolla 2019.
Nyt om biler

Da Toyota i foråret fremviste tredje generation af Auris, hed bilen Auris. Naturligvis. Men det skal bilen alligevel ikke hedde.

Toyota dropper Auris-navnet, efter at det i to generationer har været navnet på hatchback- og stationcar-versionerne af mærkets model i den lille mellemklasse.

Den nye model skal såmænd hedde Corolla – som sedanen hele tiden har heddet.

Toyota Corolla bagfra.
Navneskift: Tredje generation af Auris skal alligevel ikke havde Auris, men Corolla. Foto: Toyota.

45 mio. Corolla'er er bygget

Det er et særdeles velkendt navn, som dermed kommer tilbage til Danmark. Ifølge Toyotas opgørelse er Corolla verdens mest solgte bilmodel gennem tiderne. 45 millioner eksemplarer er fremstillet siden 1966.

Ifølge Toyotas opgørelse er Corolla verdens mest solgte bilmodel gennem tiderne. 45 millioner eksemplarer er fremstillet siden 1966.

Toyota giver ikke nogen egentlig grund til at droppe Auris-navnet, som i sin tid blev valgt, da det ligger tæt op ad Yaris- og Aygo-navnene. Måske for tæt.

Ingen forklaring

Motor mener

Det virkede som et lidt for frisk forsøg på at være ung og fjerne Corollas støvede, men kendte image, da navnet for 12 år siden blev ændret til Auris. Men nu, ærlig talt, forekommer navnet temmelig altmodisch.

Det nærmeste en forklaring er, at ’navneændringen sker som led i en større ensretning af navne på globale Toyota-modeller. Det fremgår ikke, om andre modeller i Europa eller resten af verden dermed også skal have nyt navn.

Toyota Auris.
'New Auris' blev bilen præsenteret som på Genève-udstillingen i marts. Nu har Toyota fortrudt og kalder i stedet bilen for Corolla. Foto: Torben Arent

Den nye Corolla ventes til Danmark i første kvartal af 2019, både som femdørs og som stationcar. Sidstnævnte vises første gang for offentligheden på Paris-udstillingen i begyndelsen af oktober.

Se mere: Toyota gør Auris endnu mere hybrid