Den flotteste, bedst kørende og mest nyskabende bil

For første gang er tre danske hæderspriser delt ud. Det er for bedste design, til bilen med størst køreglæde og den mest interessante nyskabelse. Se de tre – faktisk fire – vindere.

Årets Bil Designprisen går til Peugeot 508.
Nyt om biler

Årets Bil i Danmark 2019 var ikke den eneste hædersbevisning, danske biljournalister delte ud 23. januar. Fra i år ledsages den ultimative danske bilpris af tre andre, vigtige hædersbevisninger.

Årets Bil Innovationprisen går til Hyundai Kona Electric og den teknisk beslægtede Kia e-Niro. Tæt på i opløbet var Citroën med Citroën Advanced Comfort, en kombination af bedre støddæmpere, sædekomfort og støjisolering.

Kona Electric og e-Niro.
Hyundai Kona Electric og Kia e-Niro får begge Årets Bil Innovationprisen 2019.

Fra i år ledsages den ultimative danske bilpris af tre andre, vigtige hædersbevisninger.

Begrundelsen for valget af de to elbiler lyder: ’De to velfungerende koreanske elbiler giver hidtil uset rækkevidde til en pris, der er til at betale for mange. Kona Electric og e-Niro er med til at rykke hele bilindustrien.’

Årets Bil Designprisen uddeles til Peugeot 508 tæt fulgt af Volvo XC40.

Peugeot 508.
Peugeot 508 er den første vinder af Årets Bil Designprisen.

Her lyder motivationen: ’Peugeot 508 er en modig designøvelse, der fungerer. Det fortjener hæder, at man kan få en så elegant bil med stilrent indre og lækre materialer til en folkelig pris.’

Årets Bil Bilglædeprisen går til Ford Fiesta ST med Jaguar I-Pace som en seriøs udfordrer i afstemningen og med Ford Mustang Bullitt lige i hælene. Den lille, vævre Fiesta med 200 hk og forbedret handling hædres fordi:

Ford Fiesta ST.
Ford Fiesta ST vinder Årets Bil Bilglædeprisen. Den lille køregladebil har en 1.5-motor med 200 hk. 

'Ford slår endnu en gang fast, at små biler bare er sjovest. Fiesta ST er hurtig, skarp og sjovere end mange dyrere biler.’

Bag uddelingen af de tre ærespriser står Motorjournalisternes Klub Danmark, der repræsenterer majoriteten af danske biljournalister.

Se mere: Årets Bil 2019: en fornuftig familiebil

Uddelingen af Innovationprisen.
Formanden for danske motorjournalister, Karsten Meyland Lemche, overrækker Årets Bil Innovationprisen til Lene Mejdal Iversen, Kia, og til Annegrethe Skovby, Hyundai.
Overrækkelsen af Designprisen.
Peugeot får Årets Bil Designprisen for 508. Hanne Langsig Sørensen tager imod trofæet.

 

Overrækkelse af Bilglædeprisen.
Ford vinder ikke blot Årets Bil i Danmark 2019, men får også Bilglædeprisen. Lene Dahlquist og Janne Kämäräinen fra Ford tager imod de to priser.