Corsa er blevet stor

Måneder før verdenspremieren fik Motor lejlighed til at teste den nye Opel Corsa i en let kamufleret udgave. Endnu er meget hemmeligt, men vi løfter sløret for en minibil med udstyr fra de dyrere klasser.

Opel Corsa kommer snart i sin sjette generation.
Nyt om biler

Der bliver noget at se til, hvis man vil bestille en helt ny Opel Corsa til efteråret.

For mulighederne for udstyr kommer til at omfatte motorer med op til 130 hk, ottetrins automatgear, adaptiv fartpilot, matrix LED-forlygter, der justerer sig ind efter trafikken, samt kæmpe skærme, digitalt instrumenthus og meget mere.

På den måde kommer Corsa til at vokse ud af den kasse vi normalt placerer minibiler i, og det i sig selv gør minibilen interessant.

Opel Corsa kommer snart i sin sjette generation. Verdenspremieren sker til september, men Motor har allerede haft lejlighed til at køre en for-seriebil.
Opel Corsa kommer snart i sin sjette generation. Verdenspremieren sker til september, men Motor har allerede haft lejlighed til at køre en for-seriebil. Fotos: Opel

Bygget af tysk-franske klodser

På den måde kommer Corsa til at vokse ud af den kasse vi normalt placerer minibiler i, og det i sig selv gør minibilen interessant.

Efter at Opel blev en del af den franske PSA-koncern, der også omfatter Citroën, DS og Peugeot, måtte Opel skrotte en næsten færdig plan for en ny Corsa baseret på General Motors-teknik.

I stedet har man skabt denne næste Corsa-generation på den platform, kaldet CMP, der også bruges til DS 3 Crossback og den nye Peugeot 208.

Se hvornår de nye biler kommer

Corsa kommer kun som femdørs.
Den nye Corsa kommer kun i en enkelt version som femdørs. Den er bygget på samme platform som Peugeot 208 og er blevet væsentlig lavere end forgængeren.

Det betyder, at en del af teknikken hentes fra den store PSA-komponentbank, der omfatter både benzin- og dieselmotorer.

Elektronisk gearvælger kendes bl.a. fra Peugeot 3008.
En smart detalje bliver det nye ottetrins gear med elektronisk gearstang (kendes fra bl.a. Peugeot 3008) og skiftegreb bag rattet

Fra samme bank hentes også et ny ottetrins automatgear af nyeste generation med elektronisk gearvælger og skiftegreb bag rattet.

Kommer også som elbil

Mere opsigtsvækkende bliver det, at den nye Corsa også dukker op som elbil til næste år - i form af en pendant til den elektriske udgave af Peugeot 208.

Se mere: Peugeot gør ny 208 elektrisk

Der er ikke officielle data på plads, men vi gætter på et batteri med 50 kWh og en rækkevidde på ca. 330 km.

Motor har kørt den nye Opel Corsa.
Opel Corsa kommer snart i sin sjette generation. Verdenspremieren sker til september, men Motor har allerede haft lejlighed til at køre en for-seriebil.

Kører sportsligt

I modsætning til den gamle Corsa er den nye udgave gjort betydeligt lavere, og det mærker man, når man sætter sig ind bag rattet. Man sidder tættere på vejen, og bilen opleves betydeligt mere sportslig, når man kører i den.

Højden er med sine 143 cm reduceret med fem cm ift., mens akselafstanden er øget tre cm til nu 2,54 m.

Bliv medlem og få Motor

Opel Corsa fakta

Benzinmotorer: 1.2 75-130 hk
Dieselmotorer: 1.5 100 hk
Aut.gear til benzin: 8-trins
Bagagerum: 309 liter (+24)
Vægt: op til 108 kg lettere


Corsa har hidtil været solgt i små 14 mio. eksemplarer
 

Corsa er også blevet ca. 100 kg lettere, og sammen med bedre motorer giver det bilen ret sportslige egenskaber. Udgaven med mindste motor er således kommet ned på lige under 1.000 kg, og det er ret sædvanligt i denne klasse.

Den bil vi kørte, var endnu ikke færdigbygget, men den foreløbige oplevelse efterlader indtryk af en yderst vellykket og velkørende minibil i det man snart skal kalde mini-luksusklassen.

En egentlig præsentation af bilen kommer til at foregå efter verdenspremieren på Frankfurt-udstillingen til september. Dansk lancering formentlig sidst på året.

Salget af den elektriske udgave begynder 4. juni, og levering sker fra foråret 2020.

Det tildækkede instrumentbord.
Instrumentbordet er endnu tildækket og i ikke den færdige kvalitet, men bag skjulet findes en stor midterskærm og mulighed for digitalt instrumenthus.