Audi udvider: Q3 bliver til ‘coupé’

En ny variant i Audis store modelprogram er lige om hjørnet. SUVen Q3 kommer som Sportback, der er en lettere kuperet udgave. Dermed bliver konceptbilen TT Offroad fra 2014 omsider til virkelighed.

Q3 Sportback er en Q3 med skrående bagende.
Nyt om biler

SUV-bølgen er blevet så omfattende, at det ofte ikke er nok med én SUV-variant i hver klasse. Tyske mærke har længe excelleret i at tilbyde ’coupé-udgaver’ af sine SUV-modeller, og nu ser vi endnu én af slagsen.

Audi viser sin nye Q3 som Sportback, en betegnelse der kendes fra A1, A3, A5 og A7. I A3 betegner det en lang, femdørs, mens det på A5 og A7 er mere fire-/femdørs coupé.

Audi Q3 Sportback er nært beslægtet med den almindelige Q3.
Audi Q3 Sportback er nært beslægtet med den almindelige Q3. Akselafstanden er således den samme. Fotos: Audi

Tre cm er Sportback lavere end originalen. Længden er øget et par cm, mens bagagepladsen er uændret.

Hos Q3 Sportback dækker det bl.a. over et mere skråt bagparti samt en reduceret højde. Tre cm er Sportback lavere end originalen. Længden er øget et par cm, mens bagagepladsen er uændret.

Se mere: Audi Q3 - høj af køreglæde

Med Q3 Sportback kan man sige, at konceptbilen TT Offroad Concept fra 2014 omsider bliver til virkelighed. Dog er de to modeller ret forskellige i udseende, og produktionsbilen er ca. ti cm længere.

Q3 Sportback har en lidt anden grill.
Q3 Sportback har en lidt anden grill end den originale Q3 - i hvert fald i den viste udgave.

Konceptbilen var desuden forsynet med en plugin-teknik, vi ikke har set ret meget til: 408 hk og 0-100 på 5,2 sekunder. Benzinmotoren var en 2.0 med 292 hk.

Se mere: Kan en Audi TT gå offroad?

Q3 Sportback er indtil videre noget mere jordnær og teknisk set helt identisk med Q3, også i kabinen.

Førerpladsen er helt som i Q3.
Førerpladsen er helt som i Q3.

Fra begyndelsen kan man vælge imellem 2.0-benzin med 230 hk og firehjulstræk samt 2.0 diesel med 150 hk. Kort efter vil den også kunne fås med manuelt gear og firehjulstræk. Senere udvides med bl.a. en kraftig diesel og lille benzinmotor, som har 48 volt mildhybrid.

Q3 Sportback introduceres i Danmark i løbet af efteråret.

Ny bil? Brug FDM