Kinesisk elbil klar i Danmark til sommer

Til august kan man få sig en elektrisk elbil af kinesisk herkomst. Aiways har udvalgt Danmark som et af få europæiske lande, hvor det nye mærke gør sin debut. Aiways satser på leasing, ikke almindeligt salg.

Aiways U5 kan leveres i Danmark til august, siger firmaet.
Nyt om biler

Nu kommer kineserne! Midt i den globale Covid-19-krise meddeler det kinesiske bilmærke Aiways, at det gør sin europæiske entré til august. Og Danmark er med i første bølge.

Inden længe kan interesserede danskere bestille en Aiways U5 på nettet og få den leveret fra august, som planen ser ud nu.

Inden længe kan interesserede danskere bestille en Aiways U5 på nettet.

U5 er en mellemstor SUV med fokus på opkobling og andre digitale løsninger.

Her er alle de nye biler i 2020

Først leasing

Aiways oplyser, at mærket både har planer om almindeligt salg og leasing af varierende varighed. Men i første omgang gælder det leasing.

Aiways U5 på besøg i København i 2019.
Aiways U5 på besøg i København i 2019. Bilen her havde kørt hele vejen fra Kina. Til august 2020 skulle de første danske kunder kunne få et eksemplar.

Aiways vil ikke bruge bilforhandlere i almindelig forstand, men lease bilerne ud online. I hvert land vil bilmærket have samarbejdspartnere, der kan fremvise biler, sørge for prøveture og hjælpe med bestillingen.

I Tyskland er det elektronikkæden Euronics, der minder om Elgiganten, der vil lægge område til. Hvert sted vil være bemandet med et antal vejledere med forstand på elbiler.

Ny bil? Spørg FDM

Selvstændige værksteder

Service og reparation skal varetages af uafhængige værkstedskæder. I Tyskland bliver det kæden A.T.U. Der er ingen oplysninger om samarbejdspartnerne i Danmark.

De første biler kan ifølge planen leveres til august. Oprindelig hed planen april, men det har måttet udskydes på grund af Covid-19-epidemien, oplyser Aiways.

Ud over Danmark er Frankrig, Tyskland, Holland, Norge og Schweiz med i første bølge.