Svensk luksus-elbil har kurs mod Danmark

Volvos søstermærke Polestar gør sin entré i Danmark i efteråret 2021. I første omgang er der kun en model i programmet.

Polestar 2 kan leveres til danskere til oktober.
Nyt om biler

Danskerne får i løbet af 2021 endnu et bilmærke at vælge imellem. Det er Polestar, som er et rent elektrisk mærke, og som hører til i premium-afdelingen.

Polestar begyndte at levere de første biler til europæiske kunder i sensommeren, og nu meddeles det officielt fra Gøteborg, at Danmark fra 2021 kommer med på Polestars verdenskort. Det sker i anden bølge sammen med Finland og Østrig.

Motor kunne allerede i november i forbindelse med vores prøvekørsel af bilen fortælle, at Polestar var på vej. Det unge bilmærke bekræfter nu, at de første danske kunder kan få deres bil leveret til oktober eller kort efter. Der åbnes for bestillinger efter sommerferien.

Se mere: Elbiler fredes i stor, grøn reform

Polestar 2 er på vej til Danmark.
Danmark får endnu et nyt bilmærke med kinesisk herkomst. Polestar 2 kommer til Danmark til oktober. 

Skal bestilles online

Den præcise salgs- og servicestruktur er ikke faldet på plads, men Polestar sælger sine biler online, dog med enkelte ’Polestar Space’ som udstillingslokale. Om der kommer et sådant i Danmark, er uvist. Service skal efter planen udføres af Volvo-værksteder.

Polestar er et søstermærke til Volvo, og begge indgår i Geely-koncernen. Polestar har hovedkontor og sin primære udviklingsafdeling i Gøteborg, mens produktionen sker i Kina.

Eneste model indtil videre er Polestar 2 (foruden den stærkt begrænsede Polestar 1). 2'eren er en kompakt model nært beslægtet med Volvo XC40.

Se når de nye elbiler kommer