Lavpris-SUV: Dacia bliver stor i slaget

Dacia skal vokse - både i salgstal og modelstørrelse. Derfor går Renaults lavprismærke nu sammen med Lada om at udvikle en mellemstor SUV.

Dacia Bigster er en koncept-forløber for en mellemstor SUV.
Nyt om biler

Også lavprismærket Dacia har en god plads i den udviklingsplan, Renault-gruppen har lagt for sig selv frem til 2025.

Først og fremmest får Dacia lov til at få en SUV, der er et nummer større end Duster, mærkets meget populære, rustikke SUV.

Bilen er allerede skabt som konceptbil – meget passende kaldet Bigster. Den færdige model vil sandsynligvis ligne konceptet ganske meget, men der går formentlig to-tre år, før den er klar til salg.

Dacia Bigster bliver inden for to-tre år til nyt flagskib i Dacia-familien.
Dacia Bigster bliver inden for to-tre år til nyt flagskib i Dacia-familien.

En stor bil

Bigster er 4,60 meter lang – det er 15 cm mere end Renault Kadjar. I forhold til Duster er forskellen næsten 30 cm. Som mærkets fremtidige flagskib vil Bigster kunne fås med el- og hybridmotorer.

Test: Dacia Duster - cool på den gammeldags måde

Selv om Dacia nu bevæger sig op i bilklasserne, bliver filosofien ikke ændret.

- Dacia forbliver Dacia. Vi vil altid tilbyde robuste biler til attraktive priser, siger Denis le Vot, chef for Dacia og Lada.

Bigster er 4,60 meter lang - 28 cm mere end Duster.
Bigster er 4,60 meter lang - 28 cm mere end Duster.

Samarbejde med Lada

Den nye SUV er blevet økonomisk mulig ved at lægge Dacia og Lada, som Groupe Renault ejer en stor del af, tæt sammen. De to nye lavpris-venner, der betjener hver deres del af verden, skal sammen bygge biler på én platform, kaldet CMF-B. Den er udviklet af Renault-Nissan i fællesskab og bruges i dag til bl.a. Renault Clio, Captur og Arkana samt Nissan Juke.

Lada får sin version er Bigster.

Se når de nye biler kommer

Inden Bigster er klar, kommer der adskillige andre Dacia-modeller. Her i begyndelsen af 2021 lanceres en helt ny Sandero, og til efteråret kommer den lille elbil, Spring. Desuden er en ny, syv personers model på vej, formentlig i 2022.