Endnu en elektrisk kineser melder klar i Danmark

Det unge kinesiske bilmærke Aiways kan købes i Danmark efter påske. Det bliver med mere traditionelt salg via forhandler, end der oprindelig var lagt op til. Første model er en rummelig SUV. Prisen ventes at begynde omkring 300.000 kr.

Aiways U5 forventes lanceret til april eller maj.
Nyt om biler

Lang rækkevidde og masser af plads til moderat pris bliver trækplastrene, når det kinesiske elbilmærke Aiways til april eller maj gør sin entre i Danmark med modellen U5.

Det er noget senere end oprindelig planlagt, idet lanceringen er skubbet adskillige gange fra august 2020. I mellemtiden har Aiways fundet en ’rigtig’ importør til at hjælpe med salg og distribution i Danmark.

Det er den danske Suzuki-importør, Andersen Motors A/S, der skal stå for salget i Danmark, og Danmark bliver dermed det femte land i Europa, hvor Aiways kan fås.

Aiways U5 er en ganske stor, eldreven crossover. Der er god plads både ved bagsædet og i bagagerummet.
Aiways U5 er en ganske stor, eldreven crossover. Der er god plads både ved bagsædet og i bagagerummet.

Som oprindelig planlagt skal bilen primært bestilles online, men det bliver også muligt at se og prøvekøre bilen hos omkring ti Suzuki-forhandlere. En anden justering fra den oprindelige plan er, at bilen også kan købes. Leasing er også en mulighed – noget der i første omgang var tiltænkt som eneste mulighed.

Suzuki sørger for service til Aiways

Hos de udvalgte Suzuki-forhandlere kan Aiways-købere også give deres evt. brugte bil i bytte og få serviceret den nye Aiways.

U5 har en officiel rækkevidde på 410 km og kan lades med ’op til’ 90 kW.

Se hvornår elbilerne kommer

Priserne ligger ikke fast, men ventes snart klar. Inden Andersen Motors kom ind i billedet, sagde Aiways i oktober 2020, at prisen ville begynde omkring 300.000 kr. Det er uvist, om det stadig er tilfældet.

Aiways gør nu sin entré i Danmark med hjælp fra den danske Suzuki-importør.
Aiways gør nu sin entré i Danmark med hjælp fra den danske Suzuki-importør.

Når der åbnes for salg og leasing af U5 lidt senere på foråret, kan det ske via den danske hjemmeside, www.aiways-danmark.dk

Ud over U5 har Aiways vist en coupé-udgave kaldet U6. Den skulle ifølge de oprindelige meldinger i 2020 være klar et stykke ind i 2021.

Se mere: Kineser med kant