Kineser med kant

Elbilmærket Aiways har fart på. Det viser nu sin anden model, der er en coupé-crossover. U6ion vil efter planen nå til Danmark i 2021.

Aiways U6ion er en kinesisk elbil med futuristisk design.
Nyt om biler

Kinesiske Aiways skulle have slået et stort slag på Genève-udstillingen – reelt begyndelsen på mærkets Europa-introduktion. Den europæiske udgave af U5 og den helt nye U6ion skulle have været på scenen.

Det blev der ikke noget af, men her er den nye U6ion, som er en slags coupé-udgave af U5. Begge er eldrevne crossover-modeller i mellemstørrelse.

Aiways U6ion er forløber for den færdige bil, der kommer i 2021.
Aiways U6ion er forløber for den færdige coupé-crossover, der kommer i 2021. Lige som med BMW X6 og Mercedes-Benz GLE Coupé skal der nok være delte meninger om formgivningen. Måske endnu mere her.  Fotos: Aiways

Klar i Danmark i 2021

U5 kommer efter planen til salg i Danmark efter sommerferien, mens U6ion skulle være klar i 2021.

Se mere: Kinesisk elbil klar i Danmark til sommer

Bilen vises som koncept, og selv om det er uklart for Motor, hvor meget der bliver ændret i det udvendige design til produktionsudgaven, er det næppe meget.

Førerpladsen er tilsyneladende en generation nyere end i U5 - hvis ellers det bliver sådan i produktionsudgaven.
Førerpladsen er tilsyneladende en generation nyere end i U5 - hvis ellers det bliver sådan i produktionsudgaven. Bemærk udformningen af gearvælgeren.

14-tommer skærm

Førerpladsen er helt anderledes i coupéen, men selv om den har et strejf af koncept, ser den ganske realistisk ud bortset fra rattet. Det gælder den ’svævende’ 7-tommer skærm lige foran rattet og den 14,6 tommer skærm i midten. Også den ’svæver’.

Aiways siger ikke noget om motor og batteri, men det er sandsynligt, at bilen får et lidt større batteri end U5, som kan køre mindst 400 km på en opladning.

Shanghai-nyhederne 2019

Aiways U6ion er en mellemstor coupé-crossover på omkring 4,60 meters længde.
Aiways U6ion er en mellemstor coupé-crossover på omkring 4,60 meters længde.