Opmuntring til mange: elektrisk stationcar om hjørnet

Til efteråret ankommer den første rent elektriske stationcar. Det er kinesisks MG, som lancerer MG 5. Nyheden er en traditionel, men elektrisk stationcar på størrelse med VW Golf Variant. Der må komme trækkrog på, men påhængsvognen må maks. veje 500 kg.

MG 5 Electric bliver første eldrevne stationcar.
Nyt om biler

En barriere falder, når MG til efteråret kan introducere den elektriske stationcar MG 5 i Vesteuropa, herunder i Danmark.

Dermed kan man for første gang få en elbil i denne praktisk udgave, som danske bilkøbere traditionelt har holdt meget af.

MG 5 passer ind i den lille mellemklasse og er med en længde på 4,50 meter stort set på størrelse med VW Golf Variant. Bagagerummet er med 578 liter kun en smule mindre end i Golf.

MG 5 er verdens første elektriske stationcar.
MG 5 er verdens første elektriske stationcar. Der er tilsyneladende tale om en faceliftet udgave af den model, som har været solgt i Storbritannien i to år.

400 km rækkevidde

Den officielle rækkevidde er en smule over 400 km, og lynladningen ser ud til at være forbedret i forhold til den mindre og ældre MG ZS. 80 procent opladning (formentlig fra 20 pct.) kan klares på 30 minutter.

Hjemmeladningen er forbedret markant i forhold til ZS-modellen, der kun kan lades med én fase (3,7 kW). 5-modellen klarer tre faser og dermed 11 kW. Motoren er på 135 kW (ca. 184 hk).

MG 5 må få trækkrog men trækvægten er beskeden, 500 kg. Dertil må dog monteres en tagboks med 75 kg.

Se mere: MGs store elektriske SUV

MG 5 er verdens første elektriske stationcar. Den næsten lige så stor som VW Golf Variant og lignende modeller. Trods batteriet snupper bagagerummet næsten 600 liter.
MG 5 er verdens første elektriske stationcar. Den næsten lige så stor som VW Golf Variant og lignende modeller. Trods batteriet snupper bagagerummet næsten 600 liter.

MG og VW ene om stationcars

MG 5 bliver den første rent elektriske stationcar, og forbliver formentlig en blandt få. Den eneste anden bekræftede er en VW-model i Passat-størrelse, muligvis med navnet ID.7. Den er dog først klar i 2023.

Den nye stationcar ser ud til at være en faceliftet version af den model, som MG i et stykke tid har solgt i Storbritannien. Den model havde en anden front og en dårligere rækkevidde på ca. 345 km.

Dermed er MG 5 ikke så avanceret som en anden MG-nyhed, SUV'en Marvel R. Den er bygget på næste generation platform og er klar allerede til sommer.

Nye elbiler i 2021 og 2022