Familie-elbil kører uden om Danmark

VW er nået til næste nummer i rækken af elektriske ID.-modeller, den syvpersoners ID.6. Men bilen kommer ikke til Europa. I hvert fald ikke foreløbig.

VW ID.6 lanceres i Kina i år, men kommer ikke til Europa.
Nyt om biler

VW’s ID.4 har fået en storebror. ID.6 hedder den foreløbige topmodel i den elektriske ID-familie, og det er en SUV med plads til seks eller syv personer, afhængig af version.

Den er 30 cm længere end ID.4 og når dermed op på 4,88 meter. Det giver plads til en tredje sæderække, og bilen kunne dermed være en fin, elektrisk afløser for danske familier, der hidtil har kørt i den forlængede Tiguan eller i Sharan – to modeller der er udgået.

Men VW har andre planer. ID.6, som netop har haft verdenspremiere på Shanghai-udstillingen, er nemlig kun tiltænkt det store, kinesiske marked, hvor der er enorm efterspørgsel efter både elbiler og storfamiliebiler.

ID.6 skal i Kina produceres og sælges af begge Volkswagens samarbejdspartnere SAIC og FAW. Derfor findes bilen med to navne, ID.6 X og ID.6 Cross. Bilerne er ens, bortset fra lidt forskellig front og bagende.
ID.6 skal i Kina produceres og sælges af begge Volkswagens samarbejdspartnere SAIC og FAW. Derfor findes bilen med to navne, ID.6 X og ID.6 Cross. Bilerne er ens, bortset fra lidt forskellig front og bagende.

VW kan ikke udelukke, at modellen på et tidspunkt kommer til Europa, men i givet fald bliver det ikke foreløbig – ikke inden for de næste par år.

7-personers MPV i 2022

Derimod kan danskere på et tidspunkt i 2022 købe VW’s syvpersoners MPV, der indtil videre kendes som konceptbilen ID. Buzz. Dermed sætter VW liv til en biltype, de syvpersoners MPV’er, som ellers er hastigt på retræte.

ID. Buzz kommer både som personbil og som dediceret varebil i to længder.

Nye elbiler i 2021 og 2022

ID.6 skal i Kina bygges af to producenter og sælges gennem to forhandlernetværk, så de har lidt forskellige navne og bagpartier.
ID.6 skal i Kina bygges af to producenter og sælges gennem to forhandlernetværk, så bilen har lidt forskellige navne og bagpartier.

Op til 305 elektriske heste

Teknikken i ID.6 er den samme, som findes i ID.4. Kineserne får valg mellem batterier på 58 og 77 kWh, samme størrelser som i ID.3 og ID.4.

En forskel er, at I Kina tilbydes en version med op til 305 hk og firehjulstræk. En sådan findes ikke i Europa, men ID.4 GTX, der kommer til sommer, får ca. samme ydelse.

I Europa udvides ID.-familien sidst på året med ID.5, som ikke er større end ID.4, men er en slags coupe-version.

Se mere: Toyota springer på elbølgen med SUV