Lavpris-bil vil være grøn og robust

Endnu et bilmærke får frisket sin stil op med nyt logo og ny visuel stil. Dacia får nyt logo og emblem i en helt anden stil end hidtil. Der går dog lang tid, inden et nyt emblem dukker op på en ny Dacia.

Dacias nye logo - stilen er kantet.
Nyt om biler

Nye logoer og ny visuel identitet i det hele taget breder sig ud over bilbranchen. Nu er det blevet Dacias tur.

Renaults billigmærke er i gang med at redefinere sig selv med elektriske og store biler og udvide sit værdi for pengene-mantra til også at være robust, enkelt og autentisk.

Den mest synlige måde at gøre det på kommer nu i form af nyt logo, emblem og nye farver. Væk er den blå farve og de runde bogstaver. Det virker også på høje tid at få pudset Centraleuropa-stilen af. I stedet kommet grå og grøn og et logo i kantet stil.

Der er en verden til forskel på det nye emblem (der suppleres med Dacia-navnet skrevet med kantede bogstaver). Det blå logo virker nu ekstra bedaget:

Første og tredje bogstav...

Emblemet består af første og - lidt pudsigt - af tredje bogstav. De to er gjort til hinandens spejlbilleder.

Dacias farver skal alle være naturfarver. Centralt er kaki-grøn, der henviser til det frilufts-ånd, som især Duster står for. Desuden vil Dacia benytte terracotta og sandfarve.

Dacia vil i sin reklame slå på frilufts-temaet.
Dacia vil i sin reklame slå på frilufts-temaet.

Første model kommer i 2022

Det tager nogen tid, før den nye stil er nået vidt omkring. Dacia rutter ikke med pengene. Fra nu vil den fornyede stil dukke op i brochurer og online, mens Dacia-forretningerne vil skifte til det nye udseende i begyndelsen af 2022.

Og det bliver først i slutningen af 2022, at det nye logo og emblem bliver anbragt på en ny model. Det bliver formentlig den store SUV, der er vist som konceptbilen Bigster.

Se mere: Lavpris-SUV: Dacia bliver stor i slaget

Konceptbilen Dacia Bigster tog tidligere på året forskud på det nye emblem, der fornemmes i grill'en.
Konceptbilen Dacia Bigster tog tidligere på året forskud på det nye emblem, der fornemmes i grill'en.

Følg Motor på Instagram