7 biler stikker af til Årets Bil

Elbiler dominerer på listen over årets syv mest spændende bilnyheder. Men der er også adskillige biler med i toppen, som drives af benzin eller diesel. Se listen med de syv biler, der er i finalen til Årets Bil i Danmark 2022. Nogle vil nok overraske.

Finalefeltet til Årets Bil i Danmark 2022.
Nyt om biler

Her er årets bedste og mest spændende bilnyheder. Ud af 27 nye biler, der er lanceret de seneste 12 måneder, er disse syv på billedet de mest interessante.

Det er i hvert fald konklusionen fra den årlige bildyst, Årets Bil i Danmark, som nu har fundet de syv biler, der går videre til finalen.

De syv finalister

Audi Q4 E-tron

Hyundai Ioniq 5

Kia EV6

Mercedes-Benz C-klasse

Peugeot 308

Polestar 2

Tesla Model Y

De syv finalister er fra venstre Audi Q4 E-tron, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Mercedes-Benz C-klasse, Peugeot 308 Polestar 2 og Tesla Model Y.
De syv finalister er fra venstre Audi Q4 E-tron, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Mercedes-Benz C-klasse, Peugeot 308 Polestar 2 og Tesla Model Y.

Fem af bilerne er rene elbiler, mens Mercedes-Benz C-klasse og Peugeot 308 er mere konventionelle. De fås dog begge som plugin-hybrider, og Peugeot 308 lanceres som ren elbil i 2023. Der kommer sandsynligvis også en ren elektrisk udgave af den nye C-klasse, 'EQC', omtrent samtidig.

Se mere: Mange elbiler har kurs mod Årets Bil

'Præcist billede af vores tid'

- Med fem elbiler og to plugin-hybrider tegner de syv finalister et retvisende billede af den tid vi er i netop nu i Danmark, siger Motors biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen.

Han uddyber:

- Den grønne omstilling har taget fart i et opsigtsvækkende tempo, og set i det lys, er det de helt rigtige finalister, der er valgt. Jeg havde selv de fleste som mine favoritter, så det er glædeligt at se, at der er en ret stor enighed om udfaldet bag Årets Bil i Danmark 2022.

Søren W. Rasmussen er med i den danske kåring, men sidder også i den europæiske jury, der vælger Car of the Year.

Se mere: Årets Bil i Danmark gennem tiderne

23 dommere bag udvælgelsen

Det er en fagjury med 23 medlemmer fra Danske Motorjournalister, der står bag kåringen af Årets Bil i Danmark 2022. Motor/FDM er repræsenteret med fire dommere.

27 nye bilmodeller deltog i konkurrencen, der som altid finder sted på og ved FDM Jyllandsringen ved Silkeborg. Vinderen findes 30. november.

Kåringen har fundet sted hvert år siden 1969.

Følg Motor på Instagram