Billig elbil får meget stor rækkevidde

MGs billige og populære ZS får en opdatering, der øger rækkevidden voldsomt. Og forbedrer lademuligheden. Desuden får vi nu detaljer om verdens første elektriske stationcar. Og prisen på den store elbil, Marvel R, er offentliggjort.

MG ZS i den kraftigt forbedrede udgave.
Nyt om biler

MG har travlt. Det er blot halvandet år siden, at det kinesiske mærke lancerede sin første model i Danmark, den lille SUV kaldet ZS. Og nu er kraftig forbedret version klar.

Den opdaterede udgave retter op på stort set alle de minus-punkter, Motor har påpeget. Først og fremmest forbedres rækkevidden betragteligt. Og der bliver to batteristørrelser at vælge imellem.

Ved lanceringen sidst i oktober har bilen et batteri, der er vokset voldsomt fra 44 til 70 kWh. Det øger den officielle rækkevidde fra 263 km til ca. 440.

ZS-modellen får øget rækkevidden betydeligt, når en opdateret udgave er klar sidst i oktober.
ZS-modellen får øget rækkevidden betydeligt, når en opdateret udgave er klar sidst i oktober.

MG ZS-fakta

Grudmodel: 50,3 kWh batteri/320 km rækkevidde
Topmodel:  69,9 kWh batteri/440 km rækkevidde

Forventet fra-pris: 240.000 kr.

En udgave med mindre batteri, men dog større end før, kommer i 2022. Her er batteriet på 50 kWh, mens rækkevidden er øget til 320 km. Dermed er rækkevidden procentvis øget noget mere end batteristørrelsen.

Meget hurtigere ladning

Nok så vigtigt er også meget bedre hjemmeladning. Den indbyggede lader opgraderes fra 1 fase/3,7 kW til 3 faser/11 kW. Det betyder i praksis en tredobling af ladehastigheden. Det bliver standard i udgaven med stort batteri, hvor det reelt også er påkrævet med en kapacitet på hele 70 kWh.

Navigations- og infotainment-systemet får en tiltrængt forbedring i den fornyede MG ZS.
Navigations- og infotainment-systemet får en tiltrængt forbedring i den fornyede MG ZS.

Der er endnu ikke danske priser, men de europæiske indikationer betyder, at versionen med lille batteri vil koste det samme eller en anelse mere end før (fra 230.000 kr.), mens udgaven med det større batteri formentlig vil koste 30.000-35.000 kr. mere.

ZS-modellen får også nyt navigations- og infotainmentsystem. Det nuværende imponerede ikke i reaktionsevne. Endelig har fået fået en ret synlig ændring af fronten.

MG 5-fakta

Grundmodel: 50,3 kWh batteri/320 km rækkevidde

Topmodel: 61,1 kWh batteri/400 km rækkevidde

Forventet frapris: 240.000 kr.

Klar med elektrisk stationcar

MG, der indgår i Kinas største bilkoncern, SAIC, har en anden vigtig nyhed: verdens første fuldelektriske stationcar. Egentlig pudsigt, at et kinesisk mærke kommer først med denne vesteuropæiske specialitet.

MG 5 hedder modellen, der omtrent er på størrelse med VW Golf Variant.

MG 5 bliver den første elektriske stationcar.
MG 5 bliver den første elektriske stationcar. Den er klar lidt ind i 2022.

Også i 5-modellen bliver der to batteristørrelser at vælge imellem: 51 kWh/320 km og 61 kWh/400 km.

Stationcaren ventes til Danmark i det meget tidlige forår. De europæiske priser indikerer en dansk pris på ca. 240.000 kr. for billigste udgave.

MG 5 er på størrelse med VW Golf Variant og har et bagagerum på 479 liter.
MG 5 er på størrelse med VW Golf Variant og har et bagagerum på 479 liter.

350.000 kr. for Marvel R

Samtidig har MG de danske priser klar på den store elbil, Marvel R, som er tilgængelig i de danske MG Brand Stores fra slutningen af oktober.

Prisen begynder ved 350.000 kr. for den baghjulstrukne Luxury-versionen, mens den mest veludstyrede og kraftfulde udgave, Performance, koster fra kr. 380.000 kr. Dermed placerer MG'en sig noget over de nærmeste konkurrenter, når det gælder fra-prisen.

Billigste Marvel R har 180 hk og en rækkevidde på 402 km.

MG Marvel R koster fra 350.000 kr. Bilen skal bl.a. konkurrere mod VW ID.4, Skoda Enyaq og landsmanden Aiways U5.
MG Marvel R koster fra 350.000 kr. Bilen skal bl.a. konkurrere mod VW ID.4, Skoda Enyaq og landsmanden Aiways U5. Men den er i udgangspunktet - uden at korrigere for udstyr og motorydelse - noget dyrere.

Alle modeller kommer online

Alle de tre nye eller opdaterede MG-modeller er opkoblede, og ejeren kan holde øje med sin bil via en app.

MG sælger i Danmark sine biler online, men reelt i høj grad fra fysiske butikker. Mærket har netop åbnet sin sjette Brand Store og kikker på yderligere to lokationer i Jylland.

På europæisk plan går det også stærkt. MG er snart til stede i 16 lande, hvor Portugal, Schweiz og Finland bliver de senest tilkomne. Ved årets udgang forventer MG at have 400 Brand Store i Europa.

MG har travlt. Mærket er snart i 16 europæiske lande og har 400 fysiske forhandlere.
MG har travlt. Mærket er snart i 16 europæiske lande og har 400 fysiske forhandlere. MG Europe fremlagde sine nye ambitioner og modeller ved et pressearrangement 7. oktober.

Alt om livet med elbil