Kinesisk bilbølge vokser i styrke

Endnu et elektrisk, kinesisk bilmærke vil lokke danske bilkøbere. Nio kommer formentlig i løbet af 2022, men allerede i begyndelsen af året er Xpeng klar her i landet. Se de forventede priser her.

Xpeng P7 kan købes i Danmark fra begyndelsen af 2022.
Nyt om biler

Ni hao! Sig goddag til endnu en kineser.

Det ambitiøse elbilmærke, Xpeng Motors, bekræfter nu, at mærket kommer til Danmark allerede i begyndelsen af 2022. Det sker efter, at mærket gennem en del måneder har opbygget en dansk organisation med angiveligt mindst 15 medarbejdere.

Lanceringen i Danmark sker samtidig med Sverige og Holland. Xpeng gjorde sin entré i Norge allerede ved årsskiftet 2020/2021.

Udstillingslokale i København

Fra begyndelsen vil interesserede kunne møde Xpeng i et ’Experience Center’, som placeres et sted i København, der endnu ikke er offentliggjort.

Xpeng P7 bliver første model i Danmark. Prisen vil formentlig begynde omkring 420.000 kr. med 530 km rækkevidde.
Xpeng P7 bliver første model i Danmark. Prisen vil formentlig begynde omkring 420.000 kr. med 530 km rækkevidde.

- Det er et stort skridt for Xpeng, og vi er begejstrede for at kunne lave sådan et dristigt tiltag i Danmark, Holland og Sverige og dermed introducere vores intelligente elbiler til endnu flere, siger Xpeng-topchef Xiaopeng He i en pressemeddelelse.

- Vi ser frem til at introducere os på markedet og indgå i dialog med forbrugerne. Vi vil bringe flere gode nyheder til det europæiske marked, så hold godt øje, fortsætter udtalelsen.

To modeller klar

Xpeng har indtil videre to modeller i Europa, den mellemstore sedan P7 og den mellemstore SUV, G3. Kun P7 optræder indtil videre på den danske hjemmeside, men uden pris.

Xpeng G3 blev lanceret i Norge i slutningen af 2020. Nu er mærket ved at være klar i Danmark.

Bedømt ud fra de norske priser vil P7 formentlig koste fra 420.000 kr. for en standardudgave med 530 km rækkevidde. En ’performance’-version med større ydelse, firehjulstræk og kortere rækkevidde (470 km) vil begynde omkring 480.000 kr.

G3 formentlig koste 340.000 kr. i billigste udgave. Rækkevidden er officielt 451 km.

Mange kinesiske mærker i Danmark

Med ankomsten af Xpeng nærmer antallet af kinesiske bilmærker i Danmark sig fem – i løbet af mindre end to år.

Først kom MG, lidt senere fulgte Maxus fra samme koncern efter, i foråret var Aiways klar, og formentlig i anden halvdel af 2022 arriverer Nio. Også BYD er en mulig 2022-kandidat.

Afhængig af temperament og definition kunne man også kalde Polestar kinesisk, skønt hovedkontoret ligger i Gøteborg. Polestar ankom i eftersommeren.

Søstermærket Lynk & Co, der også er svensk-kinesisk, forventes ligeledes til Danmark i løbet af 2022.

Test af elbiler - komplet oversigt