Ny kineser klar med stor el-SUV

Maxus fordobler nu sit modelprogram ved at gå fra kun MPV’en Euniq 5 til også at have SUV’en Euniq 6. Leveringen af den store elbil begynder til marts.

Maxus Euniq 6 er en ganske stor SUV.
Nyt om biler

Maxus-mærket har indtil videre levet stille i Danmark med kun én personbil: den store, syvpersoners MPV Euniq 5. Det har været en af meget få elbiler til storfamilien, men med lanceringen af en mellemstor SUV, vil interessen for mærket givetvis vokse.

Den danske importør annoncerer, at Euniq 6 kan leveres fra marts og sætter også pris på. 375.000 kr. er ’lanceringsprisen’.

Euniq 6 er en fempersoners SUV lidt størrelse end VW ID.4 – 15 cm længere og 10 cm højere, men med samme akselafstand og bredde. I bagagerummet slår Euniq 6 dog ID.4 og stort set alle andre biler i denne eller den større klasse. 754 liter rummer det ifølge Maxus.

Maxus Euniq 6 er mærkets anden personbil i Europa. Bilen er lidt større end VW ID.4, særligt i bagagerummet.
Maxus Euniq 6 er mærkets anden personbil i Europa. Bilen er lidt større end VW ID.4, særligt i bagagerummet.

345 km rækkevidde

Om angivelsen er efter den gængse VDA-norm er uklart, men ud fra billeder at dømme er bagagerummet vitterligt ekstra stort.

Batteriet er på 70 kWh netto kapacitet. Det giver en officiel rækkevidde på 345 km. Der optræder også et tal på 465 km, men det lader til at være ved bykørsel.

Førerpladsen i Maxus Euniq 6.
Euniq 6 er højt udstyrsniveau. I hvert fald i en såkaldt lanceringsmodel er der bl.a. Apple Carplay, elektrisk panoramasoltag, atmosfærelys i 64 farver, trådløs mobillading, nøglefri betjening, eljusterbart førersæde og sort læderinteriør.

Énfaset ladning

Hjemmeladning kan ikke ske med de normale 11 kW via tre faser. Almindelig AC-ladning kan ske med op til 7,2 kW, hvilket vil sige, at man ved hjemmeladning må nøjes med én fase og 3,6 kW. Maxus angiver ikke maks.-effekten med lynlader, men siger, at 30-80 procent (dvs. en halv opladning) klares på ned til 35 minutter. Det svarer til 70 kW i gennemsnit inden for det område.

Euniq 6 har forhjulstræk, og motoren yder 177 hk og 310 Nm.

Maxus indgår i den store SAIC-koncern, som er Kinas største producent af biler, og er dermed i familie med MG. Ud over personbiler har Maxus også to eldrevne varebiler i programmet.

Test af elbiler - komplet oversigt