Nyt forsøg tidsbegrænser parkering ved ladestandere

København indfører forsøg med tidsbegrænsning på udvalgte ladepladser. Tanken er at skabe bedre rotation på ladepladserne. En god idé, mener FDM, der længe har efterlyst en bedre ladestil.

Københavns Kommune indfører nu forsøg med tidsbegrænset parkering ved ladestandere
Trafik

Bilister der mangler strøm på bilen, får nu nemmere ved at finde ledige ladepladser i København. I hvert fald i dele af byen.

FDM har tidligere efterlyst en bedre ladestil, så flest muligt får mulighed for at lade, når de har behov

Fra midt i december indfører hovedstaden nemlig en ny forsøgsordning med tidsbegrænset parkering på tre timer på udvalgte ladepladser. I alt 24 ladepladser rundt om i København indgår i forsøget.

Formålet er at skabe større rotation på pladserne, så ejere af plugin-hybrid- og elbiler får bedre mulighed for at kunne få strøm på bilen. I dag oplever mange nemlig, at pladserne er optaget af biler, der ikke lader.

Læs også: Sådan må du parkere med plugin-hybrid og elbil

Vis god ladestil

”FDM har tidligere efterlyst en bedre ladestil, så flest muligt får mulighed for at lade, når de har behov. Derfor er forsøget med tidsbegrænsning på ladepladserne en god idé. Pladserne er netop ladepladser og ikke parkeringspladser. Desværre oplever vi, at mange bruger dem netop som fri parkering og dermed optager pladsen fra andre, der har behov for at lade. Det er ikke hensigtsmæssigt,” siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Læs også: Sådan viser du god ladestil

Gælder kun i dagstimer

Her gælder tidsbegrænsningen:

  • Ragnagade uf nr. 15, København Ø (4 pladser)
  • Dybbølsgade uf nr. 9, København V (4 pladser)
  • Kapelvej of nr. 15, København N (4 pladser)
  • Rørholmsgade uf nr. 2A, København K (4 pladser)
  • Møntergade uf nr. 5, København K (2 pladser)
  • Slotsholmsgade uf nr. 1A, København K (6 pladser)

Kilde: Københavns Kommune

Tidsbegrænsningen gælder kun på hverdage i tidsrummet fra kl. 8-19, mens man resten af døgnet og i weekenderne må parkere så længe man vil på pladserne, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også: Alt om livet med elbil

Forsøgsordningen skal køre i et halvt år, hvorefter man vil evaluere, om den har virket efter hensigten. De nye regler gælder fra midten af december, når de skilte, der angiver reglerne er sat op.

Som en del af budgetforliget for næste år besluttede partierne bag, at det fra årsskiftet bliver gratis for elbiler at parkere på alle kommunens pladser i betalingszonerne.

Læs også: Plugin-hybrider må gerne parkere på elbilpladser