Coronakrise koster færgeforbindelse til Norge

Antallet af færgeafgange mellem Hirtshals og Norge bliver nu voldsom skåret ned. Fjord Line tager tre ud af fire færger ud af drift. Det er stadig muligt at sejle til Kristiansand og en sjælden gang også til Stavanger. Også Color Line aflyser afgange.

Fjord Line skærer kraftigt ned på sejladsen mellem Jylland og Norge.
Trafik

Coronakrise og rejserestriktioner får nu færgetrafikken mellem Hirtshals og Sydnorge til at rebe sejl.

Rederiet Fjord Line vil fra og med 28. oktober skære kraftigt ned på sejladsen over Skagerrak. Tre ud af fire færger vil være ude af drift.

Ruterne Hirtshals-Bergen og Hirtshals-Langesund indstilles, og Hirtshals-Stavanger vil kun blive besejlet to gange om ugen, oplyser rederiet. Det gælder indtil videre året ud.

Kun mellem Hirtshals og Kristiansand vil det være muligt at sejle ofte. En-to daglige afgange i hver retning er stadig i fartplanen. Dog sejles der ikke lørdag.

Color Line aflyser også

Også ruten mellem Sandefjord i Norge og Strömstad i Sverige er indstillet.

Rederiet Color Line, der sejler fra Hirtshals til Kristianstad og Larvik, aflyser også en del afgange, men begge de sydnorske byer betjenes stadig.

Kør selv-ferie til Norge

Allerede da cornakrisen brød ud i marts, nedlagte Stena Line permanent sin rute Frederikshavn-Oslo. Da rejserestriktionerne blev lempet i sommer, benyttede DFDS den manglende forbindelse til at give København-Oslo-ruten et stopover i Frederikshavn i begge retninger.

Den ordning gælder stadig med daglige afgange. Det betyder, at Oslobåden forlader både København og Oslo allerede kl. 14.15. Fra Frederikshavn er der afgang 23.45.

Se mere: Jylland får ny færgerute til Norge