Populær Tesla imponerer med høj sikkerhed

Den nye elbil Tesla Model 3 overbeviser i ny Euro NCAP-sikkerhedstest. Også nye udgaver af populære ’danskerbiler’ får de maksimale fem stjerner.

Pressemeddelelse

Euro NCAP’s test er efterhånden blevet en opvisning i sikkerhed, og den seneste test fra det europæiske sikkerhedssamarbejde er ingen undtagelse. Sommerens test udløser de maksimale fem Euro NCAP-stjerner til alle seks biler. Vel at mærke i de bedste udgaver.  

For danske bilkøbere samler interessen sig dog primært om tre af bilerne. Det gælder ikke mindst den nye Tesla Model 3, der med en pris fra godt 375.000 kroner er det tætteste, Tesla har været på en ’folkelig’ elbil. Bilen blev sidste år testet til et rekordhøjt resultat af amerikanske The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), og i den seneste Euro NCAP-test bliver det også til fem sikre stjerner. Med 96 % i kategorien ’sikkerhedssystemer’ opnår Tesla Model 3 tilmed det hidtil bedst resultat af alle testede biler i denne kategori under den nuværende testprotokol.

”Der er ikke så meget at sige til testresultatet. Som med Teslas øvrige modeller er der fem store stjerner til den nye Model 3. Kollisionssikkerheden er til topkarakter, og alle de nye sikkerhedssystemer er naturligvis standard. Især den automatiske nødbremse udmærker sig. Både i forhold til bløde og hårde trafikanter. Det er på alle måder en sikker bil, uanset hvilken udgave man vælger. Godt gået af Tesla,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Også den nye Skoda Scala beviser, at VW-familiens tjekkiske medlem ikke går på kompromis, når det gælder sikkerhed. Også her er kollisionssikkerheden i top, det samme er sikkerhedssystemerne som automatisk nødbremse og vognbaneassistent, der begge er standard. Resultatet placerer Skoda Scala blandt de allermest sikre i klassen af mindre familiebiler.

Der er dog enkelte mislyde i sommerens test af Kia Ceed. Den og DS3 Crossback er begge testet med og uden en sikkerhedspakke. Resultatet er for begge biler henholdsvis fem og fire Euro NCAP-stjerner. For Kia Ceed er det en mere avanceret nødbremse i sikkerhedspakken, der gør forskellen. Den danske Kia importør bekræfter over for FDM, at sikkerhedspakken er standard for alle nye Kia Ceed i Danmark.

”Det kan ærgre, at Kia som producent lader vigtigt sikkerhedsudstyr som en nødbremse, der bedre kan genkende og bremse for bløde trafikanter og andre biler, være forbeholdt udstyrspakker, der ikke er standard på alle markeder. Det er ikke godt nok. At udstyret er standard i Danmark, er naturligvis positivt, men Kia burde generelt have større ambitioner med sikkerheden i bilerne,” siger Søren W. Rasmussen.

DS3 Crossback - Hent billede

Kia Ceed - Hent billede

Mercedes-Benz B-Klasse - Hent billede

Mercedes-Benz GLE - Hent billede

Skoda Scala - Hent billede

Tesla Model 3 - Hent billede