Undgå efterregning på leasingbilen

Det kan være dyrt at aflevere leasingbilen, hvis man ikke har gjort sit hjemmearbejde. Heldigvis er det let gjort, og de fleste slipper for dyre efterregninger. FDM har samlet en guide til afleveringen af leasingbil.

Pressemeddelelse

1.500 kroner for støvsugning af bilen, 750 kroner for en bilvask eller 2.500 kroner for udbedring af en mindre ridse. Skrækhistorierne om høje efterregninger er mange, når det kommer til aflevering af leasingbilen. Så galt behøver det ikke at gå. FDM har nemlig samlet en guide til den gode tilbagelevering af leasingbilen.

”Langt de fleste leasingkontrakter er meget konkrete i forhold til, hvilken stand bilen skal leveres tilbage i. Overholder man den, er det nemt at undgå et dyrt farvel til leasingbilen.

Faktisk får langt de fleste ingen eller kun en relativ lille efterregning,” siger jurist i FDM, Michael Ern Nielsen.

Er man i tvivl om, hvilken stand bilen skal afleveres i, kan det være en god idé at genlæse kontrakten. Her fremgår det, hvilke småskader bilen må have, og hvilke man får en efterregning for. Eksempelvis må bilen godt have en mindre lakskade, mens de fleste selskaber kræver større forsikringssager udbedret inden aflevering. 

”Har bilen kun mindre skader, kan det ofte godt betale sig at afvente gennemgangen af bilen. Prisen for at udbedre mindre skader følger nemlig leasingselskabets faste takster, og de er næsten altid lavere end den pris, man selv vil skulle betale for at få dem udbedret,” siger Michael Ern Nielsen, og tilføjer: 

”I de fleste leasingaftaler bliver bilen ved aflevering gennemgået af en uvildig. Her er det en god idé, at man selv er med. Er der større skader, er det ofte muligt at få sit forsikringsselskab ind over, men det skal det ske senest i forbindelse med afleveringen, ellers er det for sent. Er der skader, man er uenig i vurderingen af, er det vigtigt, at man får dem dokumenteret med foto eller andet bevis og ikke skriver under på noget.”

Den gode tilbagelevering:

  • Book tilbagelevering i god tid
  • Læs kontraktens vilkår for hvilke småskader, der accepteres
  • Få ordnet større forsikringsskader inden aflevering 
  • Rengør bilen grundigt indvendigt. Er bilen ikke ren, koster det nemt 500 kr. eller mere
  • Vask bilen lige inden aflevering – er bilen ikke nyvasket, kan det koste 500-750 kr. ekstra
  • Vær med under gennemgangen af bilen

Hent billede