• Formidlet af WIA på vegne af QBE
Bilreparation – kvinde på værksted med sin brugte bil

Hvem betaler for din bilreparation?

Med en FDM Reparationsforsikring undgår du mange uforudsete udgifter til reparation af din brugte bil. Så skal du ikke bekymre dig om dyre værkstedsregninger – hverken hvis bilen får mekaniske nedbrud eller elektroniske fejl.
God dækning
Ingen selvrisiko
Frit værkstedsvalg

Sådan undgår du dyre bilreparationer

Er din bils nyvognsgaranti udløbet, er bilen fuldt serviceret og endnu ikke fyldt 8 år, og har den kørt under 160.000 km, kan FDM Reparationsforsikring blive dit sikkerhedsnet, hvis bilen pludselig går i stykker og skal repareres.

Det er umuligt at forudse, om din brugte bil vil gå i stykker i den nærmeste fremtid, men jo ældre bilen bliver, jo større vil risikoen være for pludselige mekaniske eller elektroniske fejl. Dette kan hurtigt blive dyrt, når nyvognsgarantien udløber.

3 gode grunde til at vælge FDM Reparationsforsikring

Herunder kan du læse mere om de vigtigste grunde til, hvorfor du bør købe en forsikring mod mekaniske nedbrud og elektroniske fejl.

reparation af brugt bil – FDM Reparationsforsikring

Reparationer på en brugt bil

Her kan du læse mere om, hvad der er dyrest at få repareret på en brugt bil, hvad der oftest går i stykker, og hvad cirkaprisen vil være, hvis du selv skal betale regningen.

(*Cirkapriserne er baseret på skadeshistorik fra QBE i perioden 2014-2022)

 • Fejl på bilens kondenser er den mest forekommende dækningsberettigede skade. Den er en del af bilens aircondition, og dens opgave er at lave højtryks kølemiddel om fra gas til flydende form.

  Kondenseren er placereret i motorrummet mellem kofanger og motorens køler.

  Skulle du selv betale for at få den repareret, ville det koste dig ca. 5.500 kr.*​

  Med en FDM Reparationsforsikring vil reparationen ikke koste dig noget.

 • Hvis gearkassen på din bil går i stykker, er reparationsprisen høj, hvis du selv skal betale. Prisen for gearkasse og arbejdstid inkluderet kan nemt koste dig ca. 40.000 kr.

  FDM Reparationsforsikring dækker heldigvis hele udgiften på en dækningsberettiget skade, hvis gearkassen bryder sammen. Uanset om du har automatgear eller manuelt gear.

  En gearkasse er placereret i motorrummet i forlængelse af motoren. Gearkassens opgave er at overføre motorens kraft til de drivende hjul.

 • Vi ser ofte fejl på AC-kompressoren i en brugt bil, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at få repareret.

  En AC-kompressor er placeret i motorrummet. Bilens AC-kompressor modtager kølemidlet fra bilens fordamper og laver kølemidlet om fra lavtryk gas til højtryk gas. AC-kompressoren bliver trukket af motorens drivrem eller elmotor.

  Skulle du selv betale for at få AC-kompressoren repareret, kan det koste dig ca. 10.500 kr.*​

  Med en FDM Reparationsforsikring vil reparationen ikke koste dig noget.

 • Hvis cylinderblokken går i stykker, er omkostningen høj for dig, der ikke har en FDM Reparationsforsikring. Her vil prisen være ca. 30.000 kr.

  Med en FDM Reparationsforsikring vil reparationen ikke koste dig noget.

  Cylinderblokken er placereret i motorrummet og er selve motoren.

 • En defekt radio er også en af de hyppige fejl, vi ser på brugte biler.

  Bilens radio eller infotainment-anlæg, som det ofte hedder, kan ud over at spille musik styre flere af bilens funktioner; herunder navigation og telefon.

  Skulle du selv betale for at få radioen repareret, kan det hurtigt koste dig ca. 7.500 kr.*​

 • Reagerer dit sidespejl pludselig ikke, når du vil indstille det? Denne fejl hører også til de hyppigste, vi ser på brugte biler.

  Skulle du selv betale, ville værkstedsregningen lyde på ca. 2.800 kr.

  Med en FDM Reparationsforsikring vil reparationen ikke koste dig noget.

Skal du købe en brugt bil?

Så frygter du måske risikoen for, at bilen pludselig bryder sammen. Bare rolig, med en FDM Reparationsforsikring kan du købe brugt bil med ro i maven. Skulle bilen pludselig få elektroniske eller mekaniske fejl, dækker skade-forsikringen de uforudsete udgifter til bilreparation.
Læs mere om forsikring ved køb af brugt bil
 

Skal du sælge din brugte bil?

Med en FDM Reparationsforsikring kan det blive nemmere at få solgt bilen og måske endda til en højere pris end først antaget. Skade-forsikringen følger nemlig bilen, ikke ejeren. Ved at medsælge din FDM Reparationsforsikring kan bilens nye køber glædes over den ekstra sikkerhed, og indtil bilen er solgt, er sikkerheden naturligvis din.
Læs mere om forsikring ved salg af bil

Forsikring ved køb eller salg af brugt bil

Mere om FDM Reparationsforsikring

Hvad er en reparationsforsikring?

En reparationsforsikring er en form for bilforsikring, der dækker uforudsete udgifter til reparationer på bilen, når garantien ikke længere dækker. Det betyder, at hvis bilen pludselig har en mekanisk eller elektronisk fejl, kan du få den repareret uden at skulle betale det fulde beløb selv. Faktisk skal du ikke betale noget overhovedet. Der er nemlig heller ingen selvrisiko.
 

En fordel ved FDM Reparationsforsikring er, at den kan være med til at spare dig penge på lang sigt. Selvom forsikringen naturligvis koster penge i form af et engangsbeløb, kan det være billigere i det lange løb at have forsikringen, end hvis du skal betale for reparationerne selv. Især på ældre biler opstår der lettere fejl, hvilket kan betyde reparationer til mange tusinde kroner hver gang.

Hvem betaler for din bilreparation?

Når nyvognsgarantien udløber, og der opstår mekaniske og elektroniske fejl, står du selv med hele regningen. Derfor er det værd at overveje, om bilen skal forsikres, så du undgår pludseligt store udskrivninger. Så kan du køre rundt i din brugte bil, uden du hele tiden behøver bekymre dig om, hvornår den bryder sammen, og hvor meget bilreparationen vil koste.
 

Alt i alt kan en forsikring på bilreparation til din brugte bil være en fornuftig beslutning. Den kan afhjælpe økonomiske bekymringer og spare dig penge på lang sigt. Skal bilen sælges, kan det desuden blive nemmere og måske endda til en højere pris end først antaget.

Hvad dækker forsikringen?

FDM Reparationsforsikring har en rigtig god dækning. Forsikringen dækker dog ikke almindelige serviceeftersyn eller dele, som løbende skiftes i forbindelse med almindelig slid. Vi giver dig her en liste over nogle af de mest gængse fejl og nedbrud, som FDM Reparationsforsikring henholdsvis dækker og ikke dækker.

Se dækning

Download produktinformation

Download forsikringsvilkår

Kontakt os for mere information på tlf.: 88 13 94 93

Bilreparation - uforudsete udgifter

Prøv vores forsikringsberegner

Du kan nemt beregne prisen på din reparationsforsikring og se, hvad forsikringen vil koste dig, hvis du køber forsikringen med dækning i 12 måneder, 24 måneder eller 36 måneder. Afhængig af hvilken bil du har, hvor gammel den er og hvor langt den har kørt, vil alle tre periode-priser blive beregnet.

Så er det blot op til dig at vurdere, hvilken forsikring der passer bedst til dig. Har bilen kørt 75.000 km og er 5 år gammel, kan en forsikring gældende i hele 36 måneder være et godt match.

Med en FDM Reparationsforsikring får du god dækning, ingen selvrisiko og frit værkstedsvalg!

Beregn forsikringpris

Brugt bil med FDM Reparationsforsikring

Hyppige spørgsmål og svar

Her får du svar på nogle af de mest gængse spørgsmål, der stilles til FDM Reparationsforsikring. Mangler du stadig svar på noget konkret, før du er klar til at købe forsikringen, er du velkommen til at kontakte os for mere information.

Forsikringen betales som et engangsbeløb på FDM.dk med betalingskort. Omkostningerne til reparationer i forbindelse med skader betales af QBE direkte til værkstedet.

Dit forsikringscertifikat vil være din police, og derfor er det denne, du bør gemme, gennemlæse og kende, hvis noget går i stykker og kræver bilreparation. Du har dog også mulighed for at få tilsendt certifikatet igen pr. mail, hvis du kontakter os.

Nej, det gør du ikke. Forsikringen betales som et éngangsbeløb og følger bilen, også ved salg. Bilens nye ejer vil således få overdraget forsikringen og kan gøre brug af den, indtil perioden er udløbet.

Der er frit værkstedsvalg. Du skal booke en tid hos et værksted efter eget valg, evt. hos et af FDMs udvalgte fordelsværksteder. Læs mere på Anmeld Skade FDM Reparationsforsikring

Dit værksted tager kontakt til forsikringsselskabet i forbindelse med din anmeldelse. Har du yderligere spørgsmål, kan du ringe til FDM Forsikring på tlf.nr.: 70 25 72 00.

Nej, der er ingen selvrisiko på forsikringen – uanset hvor uheldig du måtte være i forhold til antal skader, skadetype og skadernes størrelse.

Nej, det gør den ikke. Ejer du mere end én bil, og ønsker du at forsikre begge biler, skal der oprettes en forsikring på hver af dem. Prisen for dine biler vil variere afhængig af bilernes model, alder og antal kilometer, de har kørt. Herudover følger forsikringen bilen, og derfor vil du kunne medsælge forsikringen, hvis du en dag ønsker at sælge en af bilerne inden forsikringen er udløbet.

WIA - lilla baggrund
 • Formidlet af WIA på vegne af QBE

 • QBE logo - FDM Reparationsforsikring

  Forsikringsselskab

  Koncern-adresse:
  Boulevard du Régent 37
  BE 1000, Bruxelles, Belgien

  QBE Danmark CVR: 39800985

 • WIA logo 2022 - FDM Reparationsforsikring

  Dansk forsikringsformidler for
  FDM Reparationsforsikring

  Kundeservice E-mail:
  Reparationsforsikring@wia.dk

  Koncern-adresse:
  Rundforbivej 303
  2850 Nærum

  WIA CVR: 35419136