• Formidlet af WIA på vegne af QBE
Bilkøb og forsikring - mand foran ny brugt bil

Forsikring ved køb af brugt bil

Bliv forsikret hos FDM, når du køber en brugt bil. Så behøver du ikke at være bekymret for bilens stand og frygte pludselige nedbrud og dermed uforudsete udgifter.
Undgå uforudsete udgifter
Trygt bilkøb
God dækning

Køb brugt bil med forsikring

Er du i tvivl om, hvorvidt den brugte bil du lige har købt, eller overvejer at købe, kan snige sig uden om mekaniske og elektroniske nedbrud i de næste par år? Få forsikret bilen hos FDM og undgå uforudsete udgifter til reparation.

For selvom du har vurderet bilen som køreklar og mere til, er det ikke til at forudse, om der vil opstå pludselige nedbrud. Men vil du være på den sikre side med et sikkerhedsnet, der giver budgetsikkerhed, så er FDM Reparationsforsikring et oplagt valg i forbindelse med dit bilkøb.

Bilkøb og forsikring - mand foran ny brugt bil

Reparationer på en brugt bil

Her kan du læse mere om, hvad der er dyrest at få repareret på en brugt bil, hvad der oftest går i stykker, og hvad cirkaprisen vil være, hvis du selv skal betale regningen.

(*Cirkapriserne er baseret på skadeshistorik fra QBE i perioden 2014-2022)

 • Fejl på bilens kondenser er den mest forekommende skade, som dækkes af FDM Reparationsforsikring. Den er en del af bilens aircondition, og dens opgave er at lave højtryks kølemiddel om fra gas til flydende form.

  Kondenseren er placereret i motorrummet mellem kofanger og motorens køler.

  Skulle du selv betale for at få den repareret, ville det koste dig ca. 5.500 kr.*​

  Med en FDM Reparationsforsikring vil reparationen ikke koste dig noget.

 • Hvis gearkassen på din bil går i stykker, er reparationsprisen høj, hvis du selv skal betale. Prisen for gearkasse og arbejdstid inkluderet kan nemt koste dig ca. 40.000 kr.

  FDM Reparationsforsikring dækker heldigvis hele udgiften, hvis gearkassen bryder sammen. Uanset om du har automatgear eller manuelt gear.

  En gearkasse er placereret i motorrummet i forlængelse af motoren. Gearkassens opgave er at overføre motorens kraft til de drivende hjul.

 • Vi ser ofte fejl på AC-kompressoren i en brugt bil, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at få repareret.

  En AC-kompressor er placeret i motorrummet. Bilens AC-kompressor modtager kølemidlet fra bilens fordamper og laver kølemidlet om fra lavtryk gas til højtryk gas. AC-kompressoren bliver trukket at motorens drivrem eller elmotor.

  Skulle du selv betale for at få AC-kompressoren repareret, kan det koste dig ca. 10.500 kr.*​

  Med en FDM Reparationsforsikring vil reparationen ikke koste dig noget.

 • Hvis cylinderblokken går i stykker, er omkostningen høj for dig, der ikke har en FDM Reparationsforsikring. Her vil prisen være ca. 30.000 kr.

  Med en FDM Reparationsforsikring vil reparationen ikke koste dig noget.

  Cylinderblokken er placereret i motorrummet og er selve motoren.

 • En defekt radio er også en af de hyppige fejl, vi ser på brugte biler.

  Bilens radio eller infotainment-anlæg, som det ofte hedder, kan ud over at spille musik styre flere af bilens funktioner; herunder navigation og telefon.

  Skulle du selv betale for at få radioen repareret, kan det hurtigt koste dig ca. 7.500 kr.*​

 • Reagerer dit sidespejl pludselig ikke, når du vil indstille det? Denne fejl hører også til de hyppigste, vi ser på brugte biler.

  Skulle du selv betale, ville værkstedsregningen lyde på ca. 2.800 kr.

  Med en FDM Reparationsforsikring vil reparationen ikke koste dig noget.

3 gode grunde til at vælge FDM Reparationsforsikring

Herunder kan du finde de vigtigste grunde til at investere i en forsikring mod mekaniske og elektroniske fejl.

Bilkøb forsikring

FORSIKRINGSCERTIFIKAT
FDM Reparationsforsikring

Når du køber FDM Reparationsforsikring til din nye brugte bil, modtager du et forsikringscertifikat (det, du normalt vil kende som en police). Dette skal du gennemlæse og gemme, så du kan finde den, hvis du får brug for dækning af en eller flere bilreparationer.

Bemærk: Bag på forsikringscertifikatet står der også, hvad dit valgte værksted skal gøre forud for reparationen.

Beregn forsikringpris

FDM Forsikringscertifikat - reparationsforsikring

Bilkøb og forsikring: Sådan er du stillet

Særligt når du køber en brugt bil hos en privatperson, kan det være svært at vide, hvordan du er sikret efter handlen. Betaler sælger regningen, eller må du selv have penge op ad lommen og blot ærgre dig over dit uheld? Ofte vil det være det sidste scenarie, der gør sig gældende. Sker der et pludseligt mekanisk eller elektronisk nedbrud, som fx at radioen går i stykker, eller bilens aircondition går kold, må du tit selv stå for både reparation og værkstedsregning.

Det er netop her, FDM Reparationsforsikring bliver dit sikkerhedsnet og giver et trygt bilkøb. Forsikringen har god dækning og bidrager til budgetsikkerhed, hvor du undgår uforudsete udgifter. Du kan tage forsikringen i brug allerede 30 dage efter, du har købt den.

Bilreparation - uforudsete udgifter

Hvad er fordelene ved en reparationsforsikring?

Hvad indebærer en reparationsforsikring?

En reparationsforsikring er en type bilforsikring, der træder i kraft, når garantien på bilen udløber, og dækker uventede udgifter til reparationer. Dette betyder, at hvis din bil pludselig oplever mekaniske eller elektroniske fejl, kan du få den repareret uden at skulle betale den fulde pris selv. Faktisk skal du slet ikke betale noget, da forsikringen er helt uden selvrisiko.
 

Langsigtet økonomisk besparelse
En fordel ved FDM Reparationsforsikring er, at den kan bidrage til at spare dig penge på lang sigt. Selvom der naturligvis er en omkostning ved forsikringen i form af et engangsbeløb, kan det på lang sigt være billigere at have forsikringen end at skulle betale for reparationerne selv. Dette gælder især, hvis din bil er ældre og mere modtagelig for fejl, da omkostningerne ved gentagne reparationer hurtigt kan løbe op i mange tusinde kroner.

Fordele ved en reparationsforsikring

En af de mest væsentlige fordele ved FDM Reparationsforsikring er, at den kan give dig ro i sindet. Når du kører rundt i din brugte bil, behøver du ikke konstant at bekymre dig om, hvornår bilen måske pludselig bryder sammen, og hvor meget det vil koste at få den repareret. Med en forsikring på bilreparation ved du, at du kan få økonomisk støtte, hvis der opstår en uventet fejl på bilen.
 

Brug fornuftig dømmekraft
En FDM Reparationsforsikring til din brugte bil vil for mange være en fornuftig beslutning. Forsikringen kan afhjælpe økonomiske bekymringer, spare dig penge på lang sigt og øge bilens salgsværdi, hvis du vil sælge den videre en dag. Ved at investere i en sådan forsikring kan du minimere risikoen og have ro i sindet, når du kører rundt i din brugte bil.

Vil du vide mere om FDM Reparationsforsikring?

Se videoen og find ud af, hvordan vores forsikring kan være til stor gavn for dig i forbindelse med bilkøb. Vil du læse mere om forsikringen, før du er klar til at købe den, kan du finde mere specifik information i linket herunder:

Læs mere

WIA - lilla baggrund
 • Formidlet af WIA på vegne af QBE

 • QBE logo - FDM Reparationsforsikring

  Forsikringsselskab

  Koncern-adresse:
  Boulevard du Régent 37
  BE 1000, Bruxelles, Belgien

  QBE Danmark CVR: 39800985

 • Reparationsforsikring formidlet af WIA på vegne af QBE

  Dansk forsikringsformidler for
  FDM Reparationsforsikring

  Kundeservice E-mail:
  Reparationsforsikring@wia.dk

  Koncern-adresse:
  Rundforbivej 303
  2850 Nærum

  WIA CVR: 35419136