appen Ello vises på en mobilskærm

Hvilken app til elpriser skal du vælge?

Hvor kan du se dagens strømpris? Elpriserne for i morgen? Og hvilken app er den bedste til elforbrug?

Få overblikket over strømpriser med en app

Hvis du også har brugt tid på at undersøge elpriser, har du sikkert også følt et behov for at få et samlet overblik. Du har måske talt om elpriser med familien over spisebordet og har derfor hørt om forskellige apps til elpriser. Du har sikkert også undret dig over hvilken app, der både troværdigt og hurtigt kan finde frem til, hvad el koster lige nu, samt hvad elprisen bliver i en nær fremtid.

Søger du et overskueligt og sikkert overblik, og vil du gerne have den bedste vejledning til en rigtig god strøm app til telefonen, bør du læse med her.

Det er både relevant for dig, der har en elaftale med timepris, som f.eks. FDM Strøm, hvor prisen ændrer sig hver time, men også relevant for dig, der har en anden elaftale. Har du eks. fast kvartalspris, er det værd at kigge med alligevel, da der kan være mange penge at spare. 

Fordele ved at bruge en app

Timepriserne på strøm bliver opdateret hver dag og viser prisen resten af dagen, samt hele næste dag. Det er også muligt at finde de timebaserede elpriser via forskellige internet-sider, men det er ret upraktisk at skulle tænde computeren for at finde priserne. Man er nemlig ofte et andet sted end lige foran computeren, når man har brug for at planlægge brugen af el-apparater til gøremål som tøjvask, opvask, tørretumbling m.fl. der som bekendt er de største strømslugere.

Med en strøm-app installeret på telefonen kan du hurtigt tage telefonen op af lommen, åbne appen, tjekke prisen og beslutte, hvad der nu skal ske.

mobiltelefon med Ello app samt Ello logo

Hvad er den bedste app til elpriser? 

Der er rigtig mange apps tilgængelige i App Store og i Google Play, så hvilke er bedst? Søger man efter iPhone apps, er der over 20 apps, der har med elpriser at gøre. Mange af dem minder om hinanden, så det kan være svært at vælge. Som udgangspunkt har dit nuværende elselskab sikkert allerede en app, hvor du kan se dit forbrug i realtid. Har du en elaftale med FDM Strøm, der udbydes af Jysk Energi, er det dog oplagt at bruge appen ELLO. Her får du en overskuelig og brugervenlig app, der også kan bruges, selvom du ikke har FDM Strøm – og så er den gratis.

Find Ello i App Store eller Google Play.

Det vigtigste er, at appen opfylder dine behov.

 • Find en app, der har de funktioner som er vigtige for dig og giver overblik. Vælg en app, som designmæssigt passer dit temperament, så du hurtigt kan finde det, du har brug for. Nogle apps er meget farverige, mens andre er mere rolige i deres design.
   
 • Vælg en leverandør, som er troværdig. Apps kan være udviklet af privatpersoner eller af selskaber. FDM fraråder, at du bruger apps, hvor det ikke er klart beskrevet, hvem der står bag. Tjek om udvikleren har en hjemmeside, samt  hvordan privatlivspolitikken ser ud. Det er også en god ide at læse privatlivspolitikken igennem, da der kan være stor forskel på hvor meget- og hvilken type data, der indsamles. Er privatlivspolitikken ikke på dansk og er den dataansvarlige ikke anført, bør du gå udenom. Du kan med fordel også tjekke appens ratings for at se, hvilke meninger folk allerede har om den.
   
 • Nogle apps er helt gratis, andre gør brug af reklamer, mens du med nogle helt 3 skal betale for at åbne avancerede funktioner. Dine behov og dit temperament bør afgøre, om du vil betale for en funktion eller ej. Det opkrævede beløb er sjældent særligt højt og mere udviklerens forsøg på at hive lidt betaling hjem for sit arbejde. Nogle apps tilbyder en gratis introperiode, hvor funktionerne ophører med at fungere, hvis man ikke opretter abonnement. Det kan være fint at have mulighed for at se appen an, inden man køber, men det kan også være irriterende at have brugt tid på at sætte sig ind i funktionerne for så at opdage, at man er tvunget til at betale for dem senere.
   
 • Nogle apps kræver, at du er kunde i virksomheden, mens andre apps kræver, at du giver adgang til personlige informationer, som ikke altid virker relevante for funktionerne.
   
 • Vælg en app, hvor du kan følge forbruget og prisen. I nogle apps er det muligt at koble elmåleren til appen, så den kan aflæse elmålerens forbrug. Det betyder, at du kan se din husstands forbrug i både kWh og i kroner. Nogle apps viser dig det hele i mange detaljeinddelinger, mens andre er mere simple. Vælg med omhu, hvis det er en funktion, der betyder meget for dig. Du kan også undersøge appens ratings og få en idé om, hvad andre mener om den.

  Følg dit elforbrug med appen Ello. Med FDM Strøm tilbydes en attraktiv elaftale via samarbejdspartneren Jysk Energi. Der er Jysk Energi, der har udviklet appen Ello, der både er brugervenlig og samtidig opfylder alle kriterier, der er opstillet ovenfor.
Ello min elpris oversigt på mobil

Appen Ello er funktionelt stærk, da den:

•    Viser aktuelle elpriser
•    Kan forbindes til elmåler og vise dit elforbrug time for time
•    Er gratis 
•    Ikke kræver abonnement
•    Har et flot og brugervenligt design uden for meget pingeling
•    Er udviklet af en kendt, troværdig udbyder
 

Download appen, og gennemgå indstillingerne. Når du kommer til spørgsmålet ”Er du kunde hos Jysk Energi” kan du vælge Nej, hvis du ønsker at få vist de rene spotpriser fra elbørsen Nordpool. Hvis du vælger ja, viser den prisen for elaftalen Det Grønne Liv, som er Jysk Energis elaftale. Er du kunde med elaftalen FDM Strøm, er det altså et nemmest at vælge nej. 

Har du FDM Strøm med grønt klimacertifikat, skal du lægge 0,075 kr. til spotprisen. Altså 7,5 øre. På dette billedeeksempel med "Min elpris", betyder det derfor, at prisen på FDM Grøn strøm kl. 22 ville være 1,015 kr.

Vi mener, at mange vil kunne se fordelen ved Ello strøm-app, da appen er blandt de bedste til livevisning af de aktuelle elpriser.

Få en attraktiv elaftale med FDM Strøm

Sådan opretter du forbindelse til din elmåler med Ello

Herunder finder du en vejledning til at komme hurtigt i gang med strøm-appen fra Ello .

 
1. Klik på den midterste knap, der hedder Forbrug. Klik derefter på den store blå knap ”forbind til elmåler”. Appen åbner en login-side hos Energinet, der opbevarer dine måleraflæsninger. 

2. Vælg privat. Login ind med NemID, når appen beder om det. Følg instrukserne til skærmen viser en fuldmagt. Denne fuldmagt giver Jysk Energi adgang til at hente dine målerdata ind i appen. Nederst på fuldmagten kan du se målernummer og adressen, som du er registreret på. Hvis den er tom, skal du først registrere dig til adressen - følg instruktionerne hertil. Kontroller at du kun giver adgang til det målepunkt du ønsker. Husk altid at læse den information du ser i den slags tilmeldinger, så du ikke tilmelder dig til uønsket telefonsalg o.lign. 

3. Kryds af for accept af vilkår, og tryk underskriv. Appen skifter nu tilbage til ELLO efter et par sekunder. 
 

Ello app visuel repræsentation af time og måned

4. Appen vil nu hente dit elforbrug fra Energinet.dk. Det kan godt tage lidt tid at hente, da der er mange informationer. Nu er det vigtigt, at du kontrollerer indstillingerne i appen, så klik derhen med det samme.
 

5. Appen har flere indstillinger, som er gode at bruge nogle minutter på at sætte sig ind i, så du bliver helt fortrolig med dens funktioner.

Ello-appen fra Jysk Energi, til iPhone og Android, er et perfekt værktøj til at følge dit elforbrug. Du behøver ikke være kunde med FDM Strøm, men det giver god mening at blive det. Her ser du, hvordan appen præsenterer en månedsvisning og en timevisning.

 

Godt værktøj til dig med kvartalspriser

Har du en elaftale med fast kvartalspris, kan du bruge appens informationer til at se, hvor meget billigere det ville have været med en timepris-aftale på FDM Strøm. Selvom du ikke har FDM Strøm, kan appen stadig hente dit elforbrug og beregne den potentielle månedlige udgift til strøm. Vælg en månedsopdelt visning som på skærmbilledet højere oppe, og læg de tre måneder sammen. Vær opmærksom på, at nogle elselskaber først lægger moms til nederst på fakturaen, så pas på, at du ikke sammenligner Ellos pris med moms og din regning uden moms.

Få det hele med FDM Strøm

Ønsker du en overskuelig elaftale med høj gennemsigtighed og strøm til spotpris? FDM tilbyder en attraktiv elaftale med FDM Strøm. Her får du variabel timepris, hvor prisen på el afregnes til spotpris uden tillæg.

Hvad betyder det så? Den variable elpris fra elbørsen Nordpool kaldes for spotpris. Når du har en elaftale med spotpris, er der ingen yderligere tillæg til strømprisen. Man betaler naturligvis stadig for transport og elafgift, men selve elprisen kan ikke blive billigere.

Med FDM Strøm bliver det muligt for dig at udnytte markedets bedste tilbud. Elaftalen kan bruges af alle almindelige elforbrugere, uanset om du bor i hus eller lejlighed.

Få fordelene ved en nem og forståelig elaftale uden skjulte omkostninger.