VW Golf med masser af plads

Syvende generation af Golf Variant gør en god figur med god plads og den for Golf sædvanlige høje oplevede kvalitet.

Linjerne i Golf Variant er mere harmoniske end forgængerens.
Forpremiere

VW Golf Variant er en meget velkørende stationcar.
VW Golf Variant er en meget velkørende stationcar.
Motor mener: VW Golf som stationcar gør en god bil endnu mere praktisk.

Seneste variant i syvende Golf-generation er, ja, en Variant. Det hedder Volkswagens stationcars, og den nye VW Golf Variant er en meget vellykket én af slagsen.

Køreegenskaberne adskiller sig ikke synderligt fra den almindelige Golf, og det vil sige, at VW Golf Variant er et uhyre velkørende bekendtskab.

Førerpladsen er hentet direkte over fra hatchbacken, og det er lig med en velindrettet og logisk opbygning – en anelse kedelig, måske, men det hele fungerer perfekt.

Designet er blevet mere elegant end forgængerens, hvor bagagerumsdelen virkede som en eftertanke. Linjerne er gennemførte, og den nye Golf Variant virker i det hele taget mere helstøbt end forgængeren, som i øvrigt blev fremstillet i Mexico, mens den nye generation er et tysk produkt.

Større end storebror

Materialekvaliteten og den logiske indretning er den samme som i den almindelige VW Golf.
Materialekvaliteten og den logiske indretning er den samme som i den almindelige VW Golf.
Bagklappen åbner bredt og højt, og der er ingen læssekant, der skal forceres. Det er en fordel, når noget tungt skal ombord eller lågen til et hunde skal kunne åbnes. Selve bagagerummet er meget regulært og sluger 605 liter bagage, og dermed er det et par liter større end i Passat.

Det er dog kun med bagsæderyglænet slået op: lægger man sæderne ned, er kapaciteten noget mindre end i Passat, men med 1.620 liter (125 liter mere end forgængeren) må det stadig siges at være ganske rummeligt. I de to øverste udstyrsniveauer, ComfortLine og HighLine, kan man ydermere folde passagersædets ryglæn fremover, så det er muligt at køre med 2,67 m lange genstande i bilen.

Bagagerumsgulvet kan justeres i højden eller helt tages ud, og Golf Variant har nu også fået greb i begge sider af bagagerummet, der gør det muligt at nedfælde bagsædets ryglæn, uden at man skal ind i kabinen.

I ComfortLine- og HighLine-versionerne er bagagerumsdækkenet i øvrigt todelt med et dækken, der rulles hen over bagagerummet, og et net, der adskiller bagagerummet fra kabinen.


Bagagerummet er regulært og meget rummeligt: 605 liter med bagsæderyglænet slået op eller 1.620 liter med bagsædet nede.
Bagagerummet er regulært og meget rummeligt: 605 liter med bagsæderyglænet slået op eller 1.620 liter med bagsædet nede.
I forhold til en femdørs VW Golf er merprisen for stationcaren ca. 15.000 kr.

VW Golf Variant (udvalgte versioner)

1.2 TSI BlueMotion
105 hk 
117 g/km (CO2)
20,0 km/l
281.178 kr. 

1.4 TSI BlueMotion
122 hk 
124 g/km (CO2) 
18,9 km/l 
308.476 kr. 

1.4 TSI BlueMotion
140 hk
121 g/km (CO2)
18,9 km/l
344.675 kr.

1.6 TDI BMT
105 hk 
102 g/km (CO2) 
25,6 km/l 
308.574 kr. 

2.0 TDI BMT
150 hk
108 g/km (CO2)
23,8 km/l
361.274 kr.