Køprognose for den kommende weekend

Køprognose for den 25.-27. november: Stille weekend med første juletrafik på europæiske veje.

Autobahn-trafik
Viden

Weekenden omkring den første søndag i advent ventes at blive en stille affære på europæiske veje. 

I Tyskland kan der omkring de større byer lokalt dog være tættere trafik og længere rejsetid, da weekenden markerer åbningen af de traditionelle julemarkeder. Et godt råd er her at parkere i udkanten af bymidten og enten gå eller tage kollektiv trafik det sidste stykke af vejen. 

Ellers forventes der at blive god plads på vejene, hvor den største ubekendte synes at være efterårsvejret, hvor lave temperaturer og nedbør kan det drille bilisterne. 

Højsæson for vejarbejde

Samtidig er der stadig godt gang i mange af vejarbejderne på de tyske motor- og hovedveje, hvor bilisterne har udsigt til knap 1.000 vejarbejder. Flere steder er hastigheden skiltet ned til 80 km/t. eller mere. På udvalgte motorvejstrækninger spærres der i perioder helt for trafikken - se oversigten længere nede.  

På vores tyske søsterklub ADAC's hjemmeside kan man finde en oversigt over aktuelle vejarbejder og kødannelser. Hjemmesiden er på tysk.

Se oversigt: ADAC's oversigt over den aktuelle trafiksituation i Tyskland (eksternt link)

Kort over sommerens planlagte vejarbejder

På dette kort fra vores tyske søsterklub ADAC kan du se nogle af sommerens større vejarbejder og  strækninger, hvor du også typisk må forvente kø.

Sidder du foran en computer kan du klikke i kortets øverste højre hjørne for at vælge fuldskærmsvisning. På mobil kan du zoome ind i billedet. 

Se liste: Strækninger med risiko for kødannelser i Tyskland
 På disse strækninger kan du forvente kø:                                                                                                                                        
Rutenummer Strækning
  Ingen meldinger
 
Se liste: Totalspærrede strækninger i Tyskland  
Følgende strækninger er pt. helt spærrede:                                                                                                                                                                                                                   
Rutenummer Strækning
A1 Bremen – Osnabrück i begge retninger mellem Holdorf og Neuenkirchen/Vörden fra fredag ​​d. 25. november kl. 22.00 til søndag d. 27. november kl. 14.00
A7 Würzburg i retning mod Ulm mellem Bad Windsheim og Wörnitz fra fredag ​​d. 25. november kl. 20.00 til lørdag d. 26. november kl. 05.00
A7 Würzburg i retning mod Ulm mellem Bad Windsheim og Wörnitz fra lørdag d. 26. november kl. 20.00 til søndag d. 27. november kl. 05.00 og igen fra søndag kl. 20.00 til mandag d. 28. november kl. 05.00
A8 Stuttgart i retning mod München mellem Aichelberg og Merklingen fra lørdag d. 26. november kl. 21.00 til søndag d. 27. november
A45 Gießen i retning mod Hagen mellem Lüdenscheid og Lüdenscheid-Nord - indtil videre
A45 Hagen i retning mod Gießen mellem Lüdenscheid-Nord og resteplads ved Sauerland - indtil videre
A61 Koblenz i retning mod Mönchengladbach mellem motorvejskrydset Erfttal og Gymnich - indtil d. 30. november
A61 Koblenz i retning af Mönchengladbach mellem Bergheim-Syd og Bergheim indtil onsdag d. 30. november 
A63 Mainz i retning af Kaiserslautern mellem Kirchheimbolanden og Göllheim fra fredag ​​d. 25. november kl. 19.00 til mandag d. 28. november kl. 05.00
A66 Wiesbaden - Frankfurt i begge retninger mellem Wiesbaden-Biebrich og Wiesbaden-Mainzer Strasse - indtil videre
A67 Mannheim mod Darmstadt mellem Darmstädter motorvejskryds og Griesheimer motorvejskryds fra lørdag d. 19. november kl. 15.00 til mandag d. 21. november 
A210 Kiel – Rendsburg i begge retninger mellem motorvejskryds Rendsburg og Schacht-Audorf fra mandag d. 22. august og indtil 23. december
Se kort: Flaskehalse ved grænseovergange  
Grænseovergange med risiko for kødannelse:   

Selvom grænserne rundt om i Europa er genåbnet, kan der i løbet af sommeren indføres periodevis grænsekontrol, hvorfor du må forvente ventetid.

Det gælder ikke mindst ved indrejse til Tyskland fra Østrig, hvor der er risiko for ventetid ved de tre sydlige motorvejs-grænseovergange mellem Østrig og Tyskland:

Suben (A3 Linz – Passau)   
Walserberg (A8 Salzburg – München)
Kiefersfelden (A93 Kufstein – Rosenheim)   

Det er ved grænseovergange markeret med rødt på kortet herunder, der forventeligt vil være kortere ventetid som følge af paskontrol.

Husk, at alle rejsende, også børn, skal have gyldige identitetspapirer med på turen. 

Køprognose i andre lande

Også i landene omkring Tyskland ser det ud til at blive en stille weekendens på vejene. I Østrig ventes der kun lokalt at kunne være længere rejsetid på de større motorveje som Tauern og Brenner (Østrig/Italien) og i Schweiz Gotthard-motorvejen, hvor mindre anlægsarbejde er i gang.

Bilister skal være opmærksomme på, at vejret flere steder kan være vinterligt, og der i nogle lande nu er krav om vinterdæk. Det gælder eksempelvis Østrig.

Læs også: Regler for vinterdæk i udlandet

Se den aktuelle trafiksituation med Google Maps

Ved at bruge tjenester såsom Google Maps kan du få helt aktuelle opdateringer på trafiksituationen. Følg denne trin-guide til at vælge visning af trafikinformation i Google Maps på hhv. desktop og mobiltelefon.

Information om corona-restriktioner

Bemærk, at selvom de fleste corona-restriktioner er ophævet rundt om i Europa, kan de og andre krav ændres sig med kort varsel. Det er derfor vigtigt, at man løbende holder sig opdateret om krav og regler. Man finder aktuel information på Udenrigsministeriets hjemmeside og på den europæiske informationsside Reopen Europe.

Find information: Udenrigsministeriet (eksternt link)

Find information: EU's Reopen Europe (eksternt link)

Færdselsregler i andre europæiske lande

Skal du ud og køre på udenlandske veje, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i de færdselsregler, der gælder i det land (eller de lande), du måtte feriere i eller blot køre igennem. Ellers risikerer du bøde.

Her har vi samlet et overblik over færdselsregler og andre nyttige informationer om de europæiske lande Europa, vi danskere oftest kører til i Europa.

Har du autostole i bilen, så vær opmærksom på, at der kan gælde andre regler for autostole i udlandet. Det kan du læse nærmere om, i vores artikel om emnet.

Læs mere: Se regler for autostole i udlandet

Vær også opmærksom på, at der kan gælde andre krav til, hvilket sikkerhedsudstyr, det er obligatorisk at medbringe i bilen i andre europæiske lande.

Læs mere: Se krav til sikkerhedsudstyr i Europa

Har du brug for hjælp?

Husk, at du som medlem af FDM kan få personlig rådgivning om alle reglerne på kør selv-ferien. Du kan naturligvis altid købe mærkater og godt ferieudstyr i FDMshop.dk.

Bliv medlem

Få hjælp af FDM

Som medlem kan du få personlig rådgivning om alle reglerne på kør selv-ferien. Og så kan du selvfølgelig købe mærkater og udstyr i FDMshop.dk.

Køb udstyr i FDMshop.dk

Bliv medlem