Køprognose for den kommende weekend

Køprognose for den 31. marts til 2. april: Nu ruller påsketrafikken i både Danmark og Europa.

Vejarbejde på tysk Autobahn
Viden

Selvom der er en god uge til påske, begynder den for mange allerede fredag. 

Herhjemme vil det især kunne mærkes fredag og lørdag og igen onsdag og skærtorsdag, hvor mange tager turen på tværs af landet.

I følge Vejdirektoratet kan det i perioder kunne give længere rejsetid fra især Sjælland over Fyn til Jylland ad motorvej E20 og i Jylland E45 fra Kolding og sydpå. Da sommerhussæsonen også for alvor skydes i gang i påsken, vil der også kunne være tæt trafik på rute 21 fra Holbæk op mod Sjællands Odde og i Jylland på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing. 

Vejdirektoratet forventer dog ikke større risiko for kødannelser. Tættest ventes trafikken at være fredag og onsdag eftermiddag kl. 14.00-18.00 og Lørdag og skærtorsdag formiddag kl. 10.00-14.00.

Også i landene omkring os ruller påsketrafikken fra denne weekend. I Tyskland tager hele ti delstater hul på en uges påskeferie. Det vil især kunne mærkes på de større veje mod Alperne, ringvejene rundt om de større byer og på vejene ud til kysterne.

I det sydlige Tyskland vil det sige i Bayern og fra Salzburg mod nord (A8), Füssen mod Ulm (A7), Innsbruck (A93), Garmisch-Partenkirchen (A95) og Autobahn A99 rundt om München.

Tættest ventes trafikken at være fredag kl. 13.00-19.00 og lørdag og søndag formiddag kl.08.00-12.00.

Selvom vi nærmer os påsken kan vejret lokalt stadig drille bilisterne med snefald og glatte veje.

Stadig gang i vejarbejder - motorvej gennem Hamborg spærret

Samtidig er der stadig godt gang i mange vejarbejder på de tyske motor- og hovedveje, der tæller over 1.100 vejarbejder. Flere steder er hastigheden skiltet ned til 80 km/t. eller mere. På udvalgte motorvejstrækninger spærres der i perioder helt for trafikken - se oversigten længere nede.

Endelig betyder lukning af en større del af Autobahn A7 igennem Hamborg, at der her er risiko for længere rejsetid. Stykket lukkes i 57 timer. Se længere nede. 

På vores tyske søsterklub ADAC's hjemmeside kan man finde en oversigt over aktuelle vejarbejder og kødannelser. Hjemmesiden er på tysk.

Se oversigt: ADAC's oversigt over den aktuelle trafiksituation i Tyskland (eksternt link)

Kort over sommerens planlagte vejarbejder

På dette kort fra vores tyske søsterklub ADAC kan du se nogle af sommerens større vejarbejder og  strækninger, hvor du også typisk må forvente kø.

Sidder du foran en computer kan du klikke i kortets øverste højre hjørne for at vælge fuldskærmsvisning. På mobil kan du zoome ind i billedet. 

Se liste: Strækninger med risiko for kødannelser i Tyskland
 På disse strækninger kan du forvente kø - gælder begge retninger:                                                                                                                                        
Motorvej Strækning 
A1 Hamborg - Bremen - Dortmund - Köln
A1/A2/A3 Kölner Ring
A2 Oberhausen - Dortmund - Hannover - Berlin
A3 Oberhausen - Frankfurt - Würzburg - Nürnberg - Passau 
A4 Kirchheimer motorvejskryds - Erfurt - Dresden
A5 Hattenbacher motorvejskryds - Frankfurt - Karlsruhe - Basel
A6 Mannheim - Heilbronn - Nürnberg
A7 Flensborg - Hamborg - Hannover - Würzburg - Ulm - Füssen/Reutte
A8 Salzburg - München - Stuttgart - Karlsruhe
A9 München - Nürnberg - Berlin
A10 Berliner Ring
A61 Mönchengladbacg - Koblenz - Ludwigshafen
A93 Kufstein - Inntal motorvejskryds 
A95/B2 München - Garmisch-Partenkirchen
A99 München Ring
 
Se liste: Totalspærrede strækninger i Tyskland  
Følgende strækninger er pt. helt spærrede:                                                                                                                                                                                                                   
Rutenummer Strækning
A38 Halle i retning mod Göttingen mellem Arenshausen og Friedland fra torsdag d. 30. marts kl. 22.00 til lørdag. d. 1. april kl. 06.00
A45 Gießen i retning mod Hagen mellem Lüdenscheid og Lüdenscheid-Nord - indtil videre
A45 Hagen i retning mod Gießen mellem Lüdenscheid-Nord og resteplads ved Sauerland - indtil videre
A57 Köln i retning mod Krefeld mellem motorvejskryds Meerbusch og Krefeld-Centrum fra fredag ​​d. 31. marts kl. 22.00 til mandag d. 3. april kl. 05.00
A66 Wiesbaden - Frankfurt i begge retninger mellem Wiesbaden-Biebrich og Wiesbaden-Mainzer Strasse - indtil videre
Se kort: Flaskehalse ved grænseovergange  
Grænseovergange med risiko for kødannelse:   

Selvom grænserne rundt om i Europa er genåbnet, kan der indføres periodevis grænsekontrol, hvorfor der kan være ventetid.

Det gælder ikke mindst ved indrejse til Tyskland fra Østrig, hvor der er risiko for ventetid ved de tre sydlige motorvejs-grænseovergange mellem Østrig og Tyskland:

Suben (A3 Linz – Passau)   
Walserberg (A8 Salzburg – München)
Kiefersfelden (A93 Kufstein – Rosenheim)   

Det er ved grænseovergange markeret med rødt på kortet herunder, der forventeligt vil være kortere ventetid som følge af paskontrol.

Husk, at alle rejsende, også børn, skal have gyldige identitetspapirer med på turen. 

Køprognose i andre lande

Også i landene rundt om Tyskland ruller påsketrafikken. Fredag begynder en uges påskeferie i alle østrigske delstater, det samme gælder for flere schweiziske regioner. Samtidig er der stadig skiturister på vejene, og da lørdag på mange skisportssteder er skiftedag, vil det lokalt kunne give længere rejsetid omkring.

I Østrig er der udsigt til længere rejsetid på de større motorveje som Tauern, Inntal og Brenner (Østrig/Italien) og lande- og hovedveje til skisportssteder i Tyrol, Salzburg og Vorarlberg.

I Schweiz gælder det Gotthard-motorvejen og hoved- og lande veje til skiområderne Graubünden, Berner, Oberland, Valais og det centrale Schweiz, hvor man må påregne længere rejsetid.

I Italien er der udsigt til tæt trafik til skiområderne Puster, Gardena og Val Badia samt Vinschgau.

Bemærk, at der i flere lande stadig kan være krav om vinterdæk. Det gælder eksempelvis Østrig.

Læs også: Regler for vinterdæk i udlandet

Se den aktuelle trafiksituation med Google Maps

Ved at bruge tjenester såsom Google Maps kan du få helt aktuelle opdateringer på trafiksituationen. Følg denne trin-guide til at vælge visning af trafikinformation i Google Maps på hhv. desktop og mobiltelefon.

Information om corona-restriktioner

Bemærk, at selvom de fleste corona-restriktioner er ophævet rundt om i Europa, kan de og andre krav ændres sig med kort varsel. Det er derfor vigtigt, at man løbende holder sig opdateret om krav og regler. Man finder aktuel information på Udenrigsministeriets hjemmeside og på den europæiske informationsside Reopen Europe.

Find information: Udenrigsministeriet (eksternt link)

Find information: EU's Reopen Europe (eksternt link)

Færdselsregler i andre europæiske lande

Skal du ud og køre på udenlandske veje, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i de færdselsregler, der gælder i det land (eller de lande), du måtte feriere i eller blot køre igennem. Ellers risikerer du bøde.

Her har vi samlet et overblik over færdselsregler og andre nyttige informationer om de europæiske lande Europa, vi danskere oftest kører til i Europa.

Har du autostole i bilen, så vær opmærksom på, at der kan gælde andre regler for autostole i udlandet. Det kan du læse nærmere om, i vores artikel om emnet.

Læs mere: Se regler for autostole i udlandet

Vær også opmærksom på, at der kan gælde andre krav til, hvilket sikkerhedsudstyr, det er obligatorisk at medbringe i bilen i andre europæiske lande.

Læs mere: Se krav til sikkerhedsudstyr i Europa

Har du brug for hjælp?

Husk, at du som medlem af FDM kan få personlig rådgivning om alle reglerne på kør selv-ferien. Du kan naturligvis altid købe mærkater og godt ferieudstyr i FDMshop.dk.

Bliv medlem

Få hjælp af FDM

Som medlem kan du få personlig rådgivning om alle reglerne på kør selv-ferien. Og så kan du selvfølgelig købe mærkater og udstyr i FDMshop.dk.

Køb udstyr i FDMshop.dk

Bliv medlem