Bilen i e-boks

Kommunikation om bilen fra det offentlige kommer digitalt til dig. Det betyder, at du skal holde øje med både afgifter, synsindkaldelser og bøder i din digitale postkasse e-boks.

Du skal holde øje med både afgifter, synsindkaldelser og bøder i din digitale postkasse e-boks.
Fotograf:
Viden

Breve eller opkrævninger i den digitale postkasse har samme retsvirkning, som hvis de var sendt som almindelig post. Det er altså ingen undskyldning, at man ikke har fået tjekket sin digitale post. Når der kommer kommunikation fra det offentlige om bilen, kan det have konsekvenser, hvis du overser henvendelsen

Synsindkaldelse

Fra bilen er fire år gammel bliver den som udgangspunkt kaldt til periodisk syn hvert andet år. Synsindkaldelsen kommer i den digitale postkasse. Overser du indkaldelsen, kommer der en påmindelse efter 6 uger og en bøde på 2.000 kr. for manglende periodesyn.

Denne påmindelse kommer også i den elektroniske postkasse. Reagerer du ikke på påmindelsen ved enten at få synet bilen eller afmelder denne, får du endnu en bøde på 2.000 kr. Desuden overdrages sagen til politiet.

Husk at tjekke e-boks

Afgifter og bøder

Fartbøder vil som udgangspunkt blive sendt til din e-boks. Reagerer du ikke på denne, kommer der efterfølgende en rykker - men denne kommer også i e-boks. Opkrævninger fra SKAT som fx ejer- og vægtafgift sendes også elektronisk til dig i e-boks. Parkeringsafgifter kan også komme via e-boks.

Få en påmindelse

Du har mulighed for at opsætte din e-boks til at sende en påmindelse om, at der er elektronisk post til dig. Hvis du har oplyst din mailadresse, kan du få en påmindelse i din mailboks.

E-boks kan hentes som app til din smartphone eller tablet.

Fritagelse

Du kan blive fritaget fra digital post, hvis der foreligger særlige forhold.

Alt om love og regler på fdm.dk

Book syn hos FDM