Test af GPS apps til smartphones

Navigation på mobiltelefonen er blevet et reelt alternativ til de traditionelle GPS-enheder, der i det seneste årti har siddet i forruden. Læs FDMs tests af GPS app's til både Android og iPhone.

FDM tester GPS til smartphones.
Viden

Mobiltelefonen er i dag langt mere end blot en mobiltelefon. Den kan eksempelvis fungere fortrinligt som GPS. Derfor tester FDM løbende de mest populære GPS apps på forskellige mobilplatforme.

Læs mere: Test af GPS

Online eller offline

Et af de centrale valg mellem de forskellige GPS apps er om kortet skal ligge på selve telefonen, eller om du vil hente kortdata undervejs, når du bruger GPS'en. Bruger du telefonen i Danmark, skal du køre meget med navigation før at dataudgifterne vil kunne ses på din mobilregning.

Bruger du mobilen til online navigation i udlandet, vil du få en større regning på grund af roamingudgifterne. Derfor vil det bedst kunne betale sig at vælge en app, der gemme kortet på mobiltelefonen, hvis du bruger GPS'en i udlandet.

Sådan bruger du smartphonen som GPS:

 

Nem opdatering

En af de helt store udfordringer med de traditionelle GPS-enheder er opdatering af kortet, hvor du skal forbinde til en server via en computer. På mobiltelefonen er opdateringen langt nemmere. Opdateringen sker online, når du bruger navigationen. Ved offline brug bliver kortet automatisk opdateret gennem eksempelvis Appstore på iPhones eller Google Play for Android-telefoner.

Bruger du telefonen i Danmark, skal du køre meget med navigation før at dataudgifterne vil kunne ses på din mobilregning.

Læs mere: Sådan opdaterer du din GPS

Trafikmeldinger og kortkvalitet

To af de mest interessante punkter i dag er trafikinformation og kvaliteten af kortet. Og her er der forskel på, hvor godt de forskellige apps fungerer. Det vil også fremgå af de tests, du kan læse herunder. Brugerflader og betjening er efterhånden blevet så standardiseret, at der ikke er den store forskel på det længere.

Se FDMs test af GPS apps

GPS apps til iPhone

GPS apps til Andriod

Køb GPS hos FDM