Nissan Pulsar forfra
Biltest

Nissan Pulsar - plads til hele familien

Nissan Pulsar er en helt ny familiebil og stiller op mod stærke spillere som VW Golf, Opel Astra og Peugeot 308. Det ligner en ulige kamp, men masser af plads, flot udstyr og en god garanti giver Pulsar uventede kræfter.
Nissan Pulsar bagfra

Motors vurdering

Nissan Pulsar

20,0 km/l
Benzin
283.680 kr.
  • Udstyr
  • Motor
  • Plads
  • Hovedstøtter, bag
  • Plastkvalitet
Luk
Vis flere data

Fabriksdata

  • Motor
    1.2 liter - 4 cyl.
  • CO2 udledning
    117 g/km
  • Effekt
    115 hk
  • Moment
    190 Nm
  • Topfart
    190 km/t.
  • Acc. (0-100)
    10,7 sek.
  • Køreklar vægt
    1.304 kg
  • Maks. påhængsvægt
    1.200 kg
  • Bagagerum
    385 liter
  • Akselafstand
    270 cm
  • Garanti (bil/lak/rust)
    3 / 3 / 12
  • Mål
    L:439 cm B:177 cm H:152 cm

Motors tal

  • Målt forbrug 19 km/l
  • Beregnet økonomi 3,70 kr./km

Sikkerhed

2014
Luk

Japanske Nissan satser nu også på de mere traditionelle biler i Golf-klassen. Men de ved, at det ikke giver mening at bygge en japansk Golf-klon – den kamp er tabt på forhånd. I stedet har fabrikken valgt at bygge en bil, der har noget, de andre ikke kan prale med: masser af bagsædeplads og masser af udstyr.

Allerede ved priserne, der starter ved 214.000 kr., ser det godt ud for Nissan. Prisen er lavere end hos de nærmeste konkurrenter og er næsten nede på niveau med de altid prisstærke modeller fra Hyundai og Kia.

Grundmodellen Visia er dog ikke udstyret med samme bemærkelsesværdige sikkerheds- og komfortudstyr som denne testede udgave, Tekna. Det skyldes, at Nissan har valgt at forsyne sine tre udstyrsvarianter med hvert sit niveau af sikkerhedsudstyr, og det er ret usædvanligt.

Billigste udgave har nærmest kun det sikkerhedsudstyr, som loven kræver. Næste trin er opgraderet med et automatisk nødbremsesystem (AEB), og går man op i højeste udstyrsniveau, får man ydermere vognbaneassistent, advarsel om biler i den blinde vinkel og bakkamera med indbygget advarsel om objekter der bevæger sig bag bilen. Så det er tillokkende at springe fra grundudgaven til topudgaven, men merprisen er på 70.000 kr. og kræver derfor lidt tilløb.

Nissan Pulsar giver på den måde god valuta for pengene i alle tre udstyrsvarianter, men vi peger faktisk på den dyreste version som bedste køb. Vores sædvanlige beregning af økonomien, hvor alle udgifter er medregnet, lander på 3,70 kr. pr. km, og det er et udmærket niveau for en så veludstyret bil. En VW Golf 1.2 TSI koster til sammenligning 3,45 kr. pr. km i vores lignende beregning, men så er den vel at mærke en standardudstyret bil uden samme mængde udstyr – havde den samme mængde udstyr, ville den være en del dyrere at eje end en Pulsar.

Nissan PUlsar kabine
Førerpladsen er velindrettet, men også lidt kedelig at se på. Den store skærm har navigationsanlæg m.m., og er standard i Tekna.

Masser af udstyr og plads

Vi har testet topudgaven af Pulsar til 284.000 kr. Den hedder Tekna og er nærmest proppet med udstyr, hvoraf meget er af en art, vi kun sjældent ser i denne klasse. Det første, man bemærker, er den nøglefrie adgang til og start af bilen. Det er noget, man bliver afhængig af.

Der er LED-nærlyslygter, som suppleres med halogen-fjernlyslygter, når man sætter det lange lys på. LED-lygterne giver et godt, hvidt lys, men de er desværre ikke udstyret med en automatik, der selv blænder op og ned for det lange lys ved modkørende. Det skal man stadig selv gøre.

Indvendigt er der et godt og letbetjent musikanlæg med DAB-radio, der giver adgang til kanaler, man ellers ikke finder på FM-båndet. Der er også indbygget navigationsanlæg, bakkamera, tripcomputer, Bluetooth og meget andet, og alle menuer på den store skærm er på dansk.

Udstyrslisten omfatter også 17-tommers alufælge, tozoners klimaanlæg, fartpilot og meget andet nyttigt udstyr. Det er med andre ord en rigtig veludstyret bil med en høj grad af brugsværdi i hverdagen.

Nissan Pulsar har en akselafstand på 270 cm, hvilket er over seks cm mere end i en VW Golf. Den ekstra længde er benyttet til at give særligt bagsædepassagererne bedre plads til knæene end det, man normalt ser i denne klasse. Og sjældent har vi siddet med så god benplads i så lille en bil.

Fortil er der også god plads, og man sidder ganske komfortabelt i de to forstole. Ved bagsædet er loftshøjden også fin, men desværre er hovedstøtterne ikke vokset med op. Der er friskluftdyse til bagsædets passagerer.

Bagagerummet er med sine 385 liter præcis fem liter større end i en VW Golf. Under gulvet finder vi et lappekit. Når bagsædets ryglæn vippes forover, udvides bagagerummet betydeligt, men man må leve med en ret markant overgang mellem bagagerum og bagsæderyg.

Alligevel er Nissan Pulsar en af de bedste familiebiler i denne klasse med hensyn til plads.

Nissan Pulsar plads i kabinen
Nissan Pulsar har en akselafstand på 270 cm, og bagsædepladsen er en af bilens mange stærke sider. Særligt loftshøjden og knæpladsen imponerer, mens hovedstøtterne har svært ved at hjælpe høje personer.

Lille turbomotor

Motorprogrammet er indtil videre meget enkelt og omfatter en 1.2-liters benzinmotor med turbo og en 1.5-liters dieselmotor. Alle versioner er forsynet med en sekstrins manuel gearkasse, men tidligt næste år fås Nissans trinløse CVT-gear i kombination med benzinmotoren. Den gearkasse har der været en del problemer med i den større Qashqai og X-Trail, så det bliver spændende at se, om problemerne er løst i Pulsar. Indtil da er det en god trøst, at det manuelle gearskift går lækkert og præcist, og at koblingen er let at betjene.

Benzinudgaven gør en rigtig god figur. Den er lydsvag og trækker godt fra lave omdrejninger. Med bare 115 hk er Pulsar ingen sprinter, men i hverdagen er den mere end bare godkendt. Det koster 37.000 kr. at gå op i dieseludgaven med 110 hk. Den er på papiret mere økonomisk, men da vi kørte næsten 19 km pr. liter i snit i benzinudgaven, kan der næppe være udsigt til den store besparelse ved at køre diesel. Så vi peger på benzinudgaven som bedste køb.

Nissan Pulsar skærm
De avancerede sikkerhedssystemer kan kobles til og fra via menuen, der desværre ikke er på dansk.

Lidt kedelig kabine

Ser man overordnet på indretningen af Pulsar, har Nissan gjort det godt. Der er masser af fralægningsplads samt fint placeret radio, varmeanlæg og øvrig betjening, og i det hele taget virker bilen let at have med at gøre. Men interiøret er på ingen måde opløftende i sit design. Det er sort plast blandet med anden sort plast, og flere steder er det den stenhårde kvalitet. Alligevel er samlekvaliteten på et højt niveau med en lækker finish. Man får med andre ord, hvad man ser – på både godt og ondt.

Køreegenskaberne er i den komfortable afdeling med en blød, stødopfangende undervogn, et styretøj, der er godt afdæmpet, men alligevel præcist, og en godt støjdæmpet kabine.

På FDM Jyllandsringen kører Pulsar gennem kurver og krappe sving med en fin balance, der er hjulpet godt på vej af bilens aktive system, Active Trace Control. Heller ikke en pludselig provokeret undvigemanøvre medfører tabt vejgreb, omend servostyringen selv finder midterstillingen på en måde, der er lige lovlig aktiv.

Nærmer man sig grænserne, tager ESC-systemet fat, så bilens stabilitet bevares. Det er flot og med til at understrege bilens vellykkede dynamik. Bremserne er udstyret med bremseassistent, og den leverer lynhurtigt et højt bremsetryk ved katastrofeopbremsninger, og det kaster korte standse-længder af sig.

Nissan Pulsar bagagerum
Bagagerummet rummer fem liter mere end i VW Golf. Bagsædet kan foldes forover i to dele, men efterlader en ret høj kant mellem bagagerum og ryglænets bagside.

Mange sikkerhedssystemer

Da Pulsar har næsten alt i sikkerhedsudstyr og i øvrigt er en stabil konstruktion, har det kastet de maksimale fem Euro NCAP-stjerner af sig. Den vurdering gælder dog kun for udgaverne Acenta og Tekna. Billigste udgave har ikke den nødvendige automatiske nødbremse, og derved opnår den ikke point nok til fem stjerner.

Den automatiske nødbremse virker i området mellem fem og 30 km/t. og bremser selv bilen ned, hvis man ikke har set, at bilen foran holder stille. Systemet kan også reducere sammenstødets effekt ved hastigheder på op til 80 km/t., og her får man først en akustisk alarm, og gør man ikke selv noget, bremser bilen efterfølgende selv, men vil næppe nå at stoppe.

Ved hastigheder op til 200 km/t. kan den i nogle tilfælde forhindre et sammenstød mod en langsomtkørende bil foran eller blot mindske den hastighed, hvormed man støder sammen. Det kan dog også have en meget stor betydning.

I Tekna får man desuden advarsler, hvis der kommer biler bagfra i den blinde vinkel, og man får også en advarsel, hvis man er på vej ud over kantstriberne i sin vejbane. Også når man bakker, får man hjælp: dels i form af bakkameraet eller det særlige billede, der viser bilen set oppefra, dels i form af en advarsel, hvis der pludselig kommer f.eks. et barn ind bag bilen.

Nissan Pulsar fra siden
Nissan Pulsar findes kun i en og samme udgave med fire sidedøre og en stor bagklap. Akselafstanden er enorm, og det kaster god bagsædeplads af sig.

God garanti

I lighed med andre biler fra Nissan sælges Pulsar med en udmærket garanti på tre år eller 100.000 km. Den kan udvides til fem år og 100.000 km for 5.440 kr., og det er bestemt værd at overveje.

Man kan også tegne en service- og reparationsaftale på bilen hos forhandleren. Over en periode på fem år og 100.000 km koster det 484 kr. pr. måned, og så er der fri adgang til alle planlagte serviceeftersyn, alle uforudsete reparationer samt vejhjælp i hele perioden.

Alt i alt fremstår Nissan Pulsar dermed som et trygt bilkøb med egenskaber, som kan måle sig med de bedste i klassen. Om man så har behov for bagsædeplads, udstyr og garanti, eller man hellere vil have en af de mange andre biler i klassen, må man gøre op med sig selv. Men vælger man Pulsar, bliver man godt kørende.