Opel Antara - limousinen

Motors vurdering
Opel Antara
- Pladsforhold
- Gode sæder
- Støjsvag ved motorvejskørsel
- Betjening af klimaanlæg
- Fralægningsplads
- Garanti (kun 2 år)
Fabriksdata
-
Motor2,2 liter - 4 cyl.
-
CO2 udledning205 g/km
-
Effekt184 hk
-
Moment400 Nm
-
Topfart191 km/t.
-
Acc. (0-100)10,1 sek.
-
Køreklar vægt1.936 kg
-
Maks. påhængsvægt1.700 kg
-
Bagagerum420 liter
-
Akselafstand271 cm
-
MålL:460 cm B:185 cm H:172 cm
Motors tal
- Målt forbrug 12 km/l
- Beregnet økonomi 6,61 kr./km
Opel Antara er feltets største bil og placerer sig som en mellemting mellem fortidens kæmper og de moderne, økonomiske firehjulstrækkere. Den fås i tre varianter, hvor billigste udgave til 404.000 kr. er forsynet med en 2.2-liters dieselmotor med 163 hk og forhjulstræk. I den konfiguration kører den 15,9 km literen.
Denne testbil har firehjulstræk samt den kraftige motor med 184 hk, og så er den tilmed forsynet med automatgear, som koster 32.000 kr. ekstra. Det koster alt sammen på forbruget, og fabrikken stiller således kun 12,8 km/l i udsigt – et resultat, vi kom tæt på med vores 11,8 km/l – testens laveste.
Inde i kabinen mødes man af velvoksne sæder med læderindtræk og god plads, ikke mindst ved bagsædet, hvor gulvet er helt fladt i hele bilens bredde. Udstyret er omfattende, men oplevelsen af instrumentbordets form og funktion lever ikke op til den standard, vi kender fra de nyeste Opel-biler. Et eksempel er varme- og ventilationsanlægget, der er placeret helt nede foran gearstangen og er forsynet med bittesmå knapper. De to displays i bilen er gule monokromskærme med ringe opløsning. Det er ikke tidssvarende, selvom det er en trøst, at menuerne er på dansk.

På lande- og motorvejen mærker man motorens mange kræfter, og Antara vil meget gerne frem. Men lige så støjsvag bilen er under stabiliseret fart, lige så rå i tonen er motoren under acceleration. Et forhold, der bestemt ikke blev mindsket af de rå kuldegrader, vi mødte på testruten. Alligevel vinder Antara samlet set på sin gode kørekomfort.
Om man skal vælge manuelt gear eller automatgear, er naturligvis individuelt, men ser man alene på kørekomforten under dagligdagens forhold, så vil vi klart anbefale automatgear. Det har seks trin, og man kan vælge at skifte gearene selv fra gearvælgeren eller helt overlade arbejdet til automatikken. I begge tilfælde får man meget fine gearskift.
I terrænet er valget mindre indlysende, for selvom automatgear i let terræn giver meget store fordele, så måtte vi se de tre automatgearsbiler slået af Subaru med manuelt gear, når der skulle køres i høj sne. Her var det, som om automatgearet for hurtigt gav op, og det var derfor ikke altid helt let at komme fri.
Økonomisk set er Antara den dyreste bil i dette felt, når vi ser på det samlede ejerskab. Prisforskellen udgør noget, der ligner 15.000 kr. om året ned til den billigste udgave, og om det er meget eller lidt, må man afgøre med sig selv. Men med til plussiden af det regnestykke skal lægges Antaras overbevisende brugsværdi.
