Range Rover Evoque - sikkert på vej

Motors vurdering
Range Rover Evoque
- Indretning
- Motor
- Firehjulstræk
- Pris
- Forbrug
- Bagsædeplads
Land Rover har på få år formået at udvikle sig til en blomstrende forretning med masser af nye varer på hylderne. Den mest efterspurgte er Range Rover Evoque.
Nu er det blevet tid til en lettere modernisering, og noget af det, der er ændret, er automatgearkassen, som er gået fra seks til ni gear. Samtidig er firehjulstrækket modificeret, så det selv kan koble baghjulene fra, når man kører på f.eks. motorvej.
Begge ændringer er med til, at brændstofforbruget er forbedret ca. 10 procent, så den nu kan køre 16,7 km pr. liter på papiret. Ikke dårligt for en firehjulstrækker, men heller ikke ligefrem et tal, der ifølge vores test er helt let at nå i praksis.

Avanceret sikkerhed
Sammen med de nye tekniske forbedringer har fabrikken åbnet mulighed for at bestille bilen med en del udstyr, som forbedrer sikkerheden under kørslen. Vores testbil havde således et system, der kunne genkende vejskilte langs ruten, så man altid kan se, hvor stærkt man må køre. Da det er koblet sammen med navigationsanlægget, giver det altid ret præcise oplysninger til føreren.
Man kan også tilkøbe et system, der advarer, hvis man er på vej ud over sidelinjerne, og det kan udbygges med et aktivt system, der drejer på rattet for én, hvis man ikke selv gør noget for at forhindre, at man kører væk fra vejen uden at blinke.
Andre hjælpesystemer er avanceret parkeringshjælp, advarsel for biler i den blinde vinkel, parkeringskamera, der ser bilen oppefra hele vejen rundt, og endelig en fartpilot, der selv holder afstand til forankørende. Alt koster desværre ekstra, og takket være de danske afgifter bliver det hele ret bekosteligt.
Range Rover Evoque byder til gengæld på ægte køreglæde bag rattet. Man sidder herligt foran, og med udsigt til et lækkert instrumentbord i materialer, der giver de fleste konkurrenter baghjul, får man en totaloplevelse af de bedre.

Fornøjelig støjsvag
2.2-litersdieselmotoren med 190 hk matcher fint bilens omkring 1.600 kg og vil formentlig også let kunne håndtere de tilladte 1.800 kg på krogen.
Automatgearet skifter hyppigt og let mellem alle ni gear, når gearkassen er varm, men vi måtte hver morgen finde os i lidt skifteryk, så længe den var kold. I niende gear kører bilen ca. 75 km/t. ved 1.000 omdrejninger, og det betyder, at man ikke kommer op på 2.000 omdrejninger på danske motorveje. Det giver en dejlig støjsvag kørsel.
Ved bagsædet er pladsen til gengæld ikke rigtig god til store personer, da knæpladsen hurtigt bruges op. Er det et problem, må man op i en større model, men også det kan den fremadstormende fabrik levere – endda i op til flere udgaver.
