Test af 5 billige biler – her er den bedste

Hvilken bil skal du købe, hvis du vil spare penge på bilbudgettet? Vi har testet fem af Danmarks billigste biler, der koster under 150.000 kr. To modeller skiller sig ud, så læs testen, og se, hvilken billig bil der er den bedste for dig.

Gruppetest af billige biler
Biltest

Bilen er en dyr post på familiens budget. Så hvis du kan spare her, er det virkelig noget, der kan mærkes i hverdagen. Derfor har vi testet fem af Danmarks billigste biler for at se, hvor du får mest for pengene. I sagens natur er det de små biler, der er billigst.

Du skal dog ikke regne med at kunne købe en mikrobil for 100.000 kr. i dag, ligesom man kunne for få år siden. Prisrammen for de testede biler er derfor helt op til 150.000 kr. De kan ganske vist fås lidt billigere, men så er det så skrabede modeller, at de færreste ender med at købe dem.

Vi har testet pladsen, sikkerheden, benzinforbruget, køreegenskaberne og udstyret i bilerne. Og så har vi naturligvis regnet på, hvad de koster at køre i. De billigste i feltet koster 2,20 kr. pr. km inklusive alle udgifter.

Test af 5 billigbiler
Fra venstre ses VW Up, Dacia Sandero, Kia Picanto, Hyundai i10 og Toyota Aygo X.

To vindere: Toyota Aygo X og Hyundai i10

Selvom alle fem biler er små, er der stor forskel på dem, når det handler om plads og køreegenskaber. Det var derfor ikke en enkelt bil, der samlet set kunne køre fra resten af feltet, men i stedet to vinderbiler, der på hver sin måde kunne skille sig ud.

Toyota Aygo X er en helt ny mikrobil, hvilket er noget af en sjældenhed. Den er yderst velkørende og har et for klassen meget højt sikkerhedsniveau, og det udløser en førsteplads.

Den må den imidlertid dele med den lidt ældre Hyundai i10, der alligevel imponerer med overraskende god plads i kabinen samt bl.a. Apple CarPlay, fartpilot med vognbaneassistent og lygter, der selv blænder op og ned. Dertil fås den med anhængertræk, hvilket er en sjældenhed i klassen.

Læs testen af de fem biler, før du vælger, hvilken billigbil der passer bedst til dine behov og dit budget.

Læs test af de enkelte biler her

**     Dacia Sandero TCe 90 Essential 1.0
**** Hyundai i10 1.0 Advanced (testvinder)
***   Kia Picanto 1.0 Prestige
**** Toyota Aygo X Active 1.0 (testvinder)
**     VW Up 1.0 MPI Up! 3 døre

Video: Kig med på gruppetesten her

Andre spændende billigbiler:

Dacia Spring (elbil)

Mitsubishi Space Star Cosmic

Suzuki Ignis 1.2 Hybrid Club

 

Vild med biler? Hold dig up to date med FDM

Få gode tilbud fra FDM og de seneste bilnyheder direkte i din mailboks

Få FDMs nyhedsbreve