Toyota C-HR - anderledes på den gode måde

Motors vurdering
Toyota C-HR
- Køreegenskaber
- Udstyr
- 3 års garanti
- Udsyn
- Dørhåndtag, bag
Fabriksdata
-
Motor1.2 liter – 4 cylindre
-
CO2 udledning136 g/km
-
Effekt116 hk
-
Moment185 Nm
-
Acc. (0-100)10,9 sek.
-
Køreklar vægt1.475 kg
-
Maks. påhængsvægt1.300 kg
-
Bagagerum377 liter
-
Akselafstand264 cm
-
Garanti (bil/lak/rust)3 / 3 / 12
-
MålL:436 cm B:180 cm H:157 cm
Motors tal
- Målt forbrug 18 km/l
- Beregnet økonomi 3,90 kr./km
Det er godt nok vildt at køre rundt i den futuristiske Toyota C-HR. På tankstationer, ved supermarkeder og lignende steder mødes man hele tiden af kommentarer og spørgsmål, og enten bekræftende blikke eller en let hovedrysten. Toyota C-HR skiller sig ud fra mængden. Ingen tvivl om det.
Den er skabt, som det man kan kalde en ’crossover’ altså en mellemting mellem en stor SUV og en almindelig familiebil. Den er højere, og den er frem for alt udformet mere vovet.
Finishen er i vanlig Toyota-stil, hvilket for uindviede betyder upåklagelig.
Bag rattet i C-HR går det iøjnefaldende design igen. Man næsten forbløffes over den lækre kvalitet, man møder i kabinen. Materialerne er udsøgte, og finishen er i vanlig Toyota-stil, hvilket for uindviede betyder upåklagelig. Man kunne til gengæld savne muligheden for at tilsætte flere farver, men man kan ikke kalde bilen kedelig.
Skærmen hos Toyota er ikke det bedste, vi har set, men tilkøber man navigationsanlæg, kan man nyde både danske menuer og dansk tale. Derimod har Toyota endnu ikke lanceret en løsning, så man kan bruge Apple CarPlay eller Android Auto. Men bluetooth til håndfri telefonering er naturligvis standard.

Højden er hjertet
Toyota C-HR byder på en høj siddeposition og en deraf let ind- og udstigning. Man sidder markant højere end i mere traditionelle biler, og netop det gør bilen til noget særligt. Ikke mindst muligheden for at se langt fremad i trafikken er behagelig. Men trods den højere siddeposition virker C-HR ret sportslig at køre, og det gør den sjov i hverdagen.
Vores udgave af C-HR har den lille firecylindrede 1.2-liters benzinmotor med turbo, og den gør det godt. Den trækker jævnt og passer i det hele taget godt til bilen. Man kan også få C-HR med hybridteknik – så får man automatgear med i købet, men grundlæggende mister man lidt af køredynamikken i den udgave.

Sjovest på forsædet
Når man ser på bilen udefra, skal man ikke være ekspert for at se, at akilleshælen i designet er bagsædets indretning. Den skrånende bagende og den store C-stolpe griber forstyrrende ind i oplevelsen, når man sidder på bagsædet. Her har man direkte svært ved at se ud, og man skal i den grad tænke sig om, før man glad kommer hjem og viser børnene den nyindkøbte bil.
Bagagerummet er begrænset i form og størrelse. Med sine beskedne 377 liter i C-HR kan man let få problemer, hvis hele familien skal på ferie. Vi ser derfor mest C-HR som en lækker og velformet bi for dem, der primært benytter bilen med op til to personer, og kun lejlighedsvist skal have alle pladser i brug.
Toyota C-HR byder på fremragende sikkerhed og vil man have alt i udstyr, har Toyota samlet det hele i en Premium pakke til 25.000 kroner. Så får man en hel del ekstra sikkerhedsudstyr foruden bl.a. LED-lygter og nøglefri betjening.
Så er du til japanske hightech-former, der nok mange år ud i fremtiden vil kaste kommentarer og sjove bemærkninger af sig, kan du for en gangs skyld lade det ydre vinde over den lidt begrænsede bagsædeplads, og dermed få en bil, der skaber opmærksomhed på vejen.