Suzuki Vitara med tryk på

Der er masser af bil og udstyr for pengene i Suzuki Vitara, der med ny turbomotor får et boost opad i både kvalitet og køreglæde.

Suzuki Vitara.
Forpremiere
Vitara 1.4 Boosterjet må trække op til 1.200 kg. Foto: Karsten M. Lemche, FDM
Vitara 1.4 Boosterjet må trække op til 1.200 kg. Foto: Karsten M. Lemche, FDM

Motor mener: Ny turboladet motor giver Suzuki Vitara et nøk opad i kvalitet og køreglæde.

Nu er der helt nye motorer på vej til Suzukis mange modeller, og første model bliver den ret nye Vitara. Den får en ny 1.4-liters turbomotor, som yder 140 hk.

Suzuki kalder den Boosterjet, og sandt er det i hvert fald, at den giver bilen en kraftig vitaminindsprøjtning. Momentet er mægtige 220 Nm ved 1.500 omdrejninger, og det er et niveau, der overstiger en traditionel tolitersmotor, og som i den grad lægger afstand til den gamle 1.6-liters motors 156 Nm.

Senere udvides motorserien med en 1.0-liters Boosterjet med 112 hk.

LÆS OGSÅ: Motors test af Suzuki Vitara

Køreindtrykket af 1.4eren er rigtig positivt, og det er, som om Vitara er rykket en helt klasse op i kvalitet og køreglæde. Motoren kommer som standard med en sekstrins manuel gearkasse og forhjulstræk, men både dobbeltkoblings-automatgearkasse og firehjulstræk kan tilkøbes.

Indtil videre er den nye motor kun at finde i topmodellen „S”, der udover flere kræfter også byder på en rigtig flot kabine, LED-forlygter, fuld sikkerhedspakke med nødbremse og adaptiv fartpilot samt en helt ny trykskærm med indbygget Apple Carplay.

Vitara 1.4 Boosterjet må trække op til 1.200 kg.