
Motor mener: Picanto er en meget gennemarbejdet og „voksen” mikrobil. Det er flot, at nødbremse bliver standard i alle versioner.
Der har været stille i mikroklassen, siden VW Up fik en ansigtsløftning i sommeren 2016. Men til maj bliver der råbt op. En af pionererne i klassen, Kia Picanto, kommer susende ind på scenen i en meget vellykket, ny udgave. Første Picanto kom i 2004, den nuværende er fra 2011.
Picanto har fra første generation været en „rigtig” bil, der blot er skrumpet. Rigtige ruder i bagdørene, rigtige hovedstøtter, to vinduesviskere, fire luftdyser og en reel bagklap. Det er typisk sparet væk på de europæiske mikrobiler.
LÆS OGSÅ: Motors test af "Danmarks billigste bil" - VW Up

Det „rigtige” fortsætter i den nye tredje generation, hvor der er tilføjet flere fine nye ting, som hidtil ikke har fandtes i mikroklassen. Det gælder syvtommerskærm (foreløbig ikke en mulighed i Danmark), oplyst makeupspejl – i førersiden! – justerbar midterkonsol foran med armlæn, trådløs telefonlader og hajfinne-antenne (fra tredje kvartal).
Men ikke mindst får Picanto radarbaseret nødbremse, der virker helt op til topfart. En total opbremsning, hvor føreren slet ikke reagerer, skulle kunne klares op til 70 km/t. Det er markant og rosværdigt, at nødbremsen bliver standard i alle danske versioner. Picanto vil ifølge Kias forventninger „kun” få fire stjerner i Euro NCAPs sikkerhedstest.
Klassens største bagagerum

Kabinen er blevet flot, når det gælder materialer, sæderne virker gedigne, og der er mulighed for flere slags kontrastfarver. Et lille æv: Betjeningen af ventilationsanlægget sidder lavt, og i versioner med klimaanlæg kan de røde tal være svære at se.
Udvendigt er der seks nye, friske farver at vælge imellem. Op til syv års garanti er en anden stærk ting ved Kias baby.

Picanto III er bygget på en helt ny platform, der senere skal bruges af andre biler i koncernen, mest oplagt den næste Hyundai i10. Fordelen ved den nye er lavere vægt (28 kg sparet) og større stivhed.
LÆS OGSÅ: Gruppetest af mikrobilene Hyundai i10, Renault Twingo, Toyota Aygo og VW Up
Bilen beholder sin længde, men akselafstanden er trukket 15 mm, og det giver lige lidt ekstra benplads på bagsædet. To voksne har acceptabel plads. Picanto fås med valg mellem to og tre bagsædepladser.
Bagagerummet er vokset markant, så det med 255 liter nu er klassens største. Det er dog kun encifrede antal liter mere end i VW Up & co. og Hyundai i10. Dobbeltbund er standard.
Flere udgaver på vej

Motorer er genbrug, men stadig glimrende. Langt de fleste danske kunder vælger mindste motor, og den kan man fint leve med til almindelig kørsel. 1.0-motoren er f.eks. tyst, selvom den presses. I det hele taget er der behageligt stille i kabinen, og selvom affjedringen er strammet en anelse op, er Picanto stadig til den komfortable side, når det gælder køreegenskaber.
Mærkbar lille forbedring: Styretøjet er gjort mere direkte, så man ikke skal dreje så meget på rattet. I tal: antallet af omdrejninger fra yderpunkt til yderpunkt er reduceret fra 3,4 til 2,8. Det er en del. Vendediameteren er samtidig reduceret til 9,4 meter.
LÆS OGSÅ: Duel mellem VW Up og konkurrenten Toyota Aygo

Picanto kan senere på året fås med 1.0-turbomotor og som pyntet GT Line-model. De to ting hænger ikke sammen. F.eks. kommer også 1.2 som GT Line, og turbomodellen fås også uden GT.
Senere i 2017 kommer også en version med SUV-look og let øget frihøjde. Derimod er den tredørs afskaffet. Den slags er der ikke salg i og slet ikke i Danmark, men det betyder, at „fra-prisen” på Picanto kommer til at virke højere.