Toyota designer sportsvogn til computerspil

Supersportsvognen Toyota FT-1 giver et fingerpeg om Toyotas fremtidige designsprog.

Nyt om biler

Det var næppe tilfældigt, men det kunne opfattes som en fortalelse, da lederen af Toyotas designcenter i Californien, Kevin Hunter, afslørede den japanske koncerns nye konceptbil på biludstillingen i Detroit med en udtalelse om, at nu var det slut med biler designet af komitéer.

Det skal være slut med, at Toyota'er designes af komiteer.
Det skal være slut med, at Toyota'er designes af komiteer.
Meningen var imidlertid ikke til at tage fejl af: Det er slut med kedelige Toyota’er, hvis ellers det står til Toyotas amerikanske designhus.

Kan downloades til Playstation

Og FT-1 – FT står for Future Toyota og 1-tallet for det ultimative – er bestemt ikke kedelig. Linjerne falder næppe i alles smag, men der er skruet helt op for alle virkemidler for at skabe en supersportsvogn, der ville være et computerspil værdig. Og det er netop, hvad FT-1 er: en bil, man kan downloade til Playstation-spillet Gran Turismo 6.

Der er noget fuldblodsracer over Toyota'en set fra førerpladsen.
Der er noget fuldblodsracer over Toyota'en set fra førerpladsen.
Derved bliver det nok også, for Toyota er klar i sin udmelding: FT-1 skal give et signal om den retning, Toyota vil tage med sit design i fremtiden, men man skal ikke forvente at se bilen i produktion.

Toyota havde ingen nye produktionsmodeller at vise frem på årets udstilling, men går alligevel et travlt år i møde. Otte helt nye eller faceliftede modeller står klar i kulissen til at blive introduceret i løbet af 2014.