Nyt koncept tilbyder bil på abonnement

Ny koncept vil tilbyde danskerne at abonnere på deres bil. Spændende, mener FDM.

Nyt koncept vil gøre det muligt at abonnere på sin bil
Bilist

Få bil på abonnement inklusive forsikringer, ejerafgift, vejhjælp og service og med mulighed for løbende at skifte til en større eller mindre bilmodel.

Sådan lyder et nyt tilbud Bilabonnement.dk, der for en fast månedlig pris vil give danskerne mulighed for at holde bil på en helt ny måde. Bindingsperioden lyder på tre måneder, og abonnementet kan siges op med en måneds varsel.

LÆS OGSÅ: Hvad koster leasingbilen dig?

Skift mellem flere modeller

Bag konceptet står en af landets største bilimportører af Peugeot og Citroën, som også vil levere de biler, der kan vælges imellem. Foreløbig drejer det sig om seks forskellige bilmodeller, men ifølge Bilabonnement.dk, vil der løbende komme flere modeller til.

”Bilabonnement vil gøre det nemt for alle danskere at have bil. Vi kommer derfor på markedet med et helt nyt koncept, hvor man for en fast, lav månedlig abonnementsydelse får en bil, hvor alt er inklusiv i prisen. Man binder sig kun for tre måneder og kan opsige sit bilabonnement med en måneds varsel,” udtaler direktør i Bilabonnement.dk Peter True i en pressemeddelelse.

Det nye koncept, der mere ligner korttidsleje end privatleasing, vil blandt andet gøre det muligt løbende at skifte mellem de udvalgte bilmodeller og på den måde op- eller nedgradere sin bil uden ekstra omkostninger. Ifølge selskabets betingelser skal man dog køre bilen tre måneder, inden man kan skifte igen.

LÆS OGSÅ: Er leasing noget for dig?

Et spændende koncept

Hos FDM kalder forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen det nyt koncept for spændende men understreger, at man endnu har til gode at se, hvordan det virker i virkeligheden.

”Konceptet ligger i forlængelse af den udvikling, vi de seneste år har kunnet iagttage, når det gælder bilejerskab, hvor stadig flere leaser eller deler biler. Som konceptet er skitseret, kan det bestemt være interessant for nogle,” siger Allan Skytte Christensen.

”Jo flere biler der er at vælge imellem, jo mere interessant bliver det også for abonnementerne. Specielt hvis man kan få en cabriolet om sommeren og en firehjulstrækker om vinteren, som konceptet selv lægger op til. Men vi mangler at se, om det i praksis også viser sig at være så fleksibelt, som det lover, og om de ønskede biler også er tilgængelige, når man vil have det. Som forbrugerorganisation vil vi derfor følge konceptet nøje, også i forhold til om der dukker ekstra udgifter op for abonnenterne,” tilføjer han.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du bruge FDMs leasingkontrakt