Volvo varmer op til årets helt store bilnyhed i form af den store XC90, der vises for verdenspressen for første gang om et par uger. Nu er en del af fronten afsløret, og den viser formen på den del af forlygterne, der er synlige i dagslys – de særlige LED-kørelyslygter.
Og det bliver uden tvivl en let genkendelig bil, den nye Volvo XC90. Lygterne har nemlig fået en form som Thors hammer, og dermed sender Volvo tydelige signaler om, at bilmærket har rod i den nordiske kultur.
LÆS OGSÅ: Nyhed - Volvo XC90 vil være avanceret luksus
Det er tydeligvis vigtigt at understrege, at selv om mærket er kinesisk ejet, er Volvo fortsat et svensk bilmærke, og bilen skal da også bygges på Volvos netop udbyggede bilfabrik i Göteborg.
Plads til syv personer

XC90 bliver første model på en helt ny skalerbar platform, og indvendigt venter en kabine med materialer, der skal bringe den oplevede kvalitet op i luksus-klassen.
LÆS OGSÅ: Nyhed – Volvo XC90 stikker snuden frem
Den nye platform giver større fleksibilitet indvendig i bilen. Sammen med nydesignede sæder bliver pladsen til passagererne på anden og tredje række bedre end i den gamle XC90.
Sæderne på anden række er monteret i glideskinner, hvilket enten kan komme passagererne på tredje række til gavn i form af mere plads til benene eller kan give mere plads til bagage. Sæderne på tredje række giver ifølge Volvo god plads til passagerer op til 170 cm.
Kommer til Danmark næste år
Selv om præsentationen af den nye XC90 ligger lige rundt om hjørnet, går der alligevel lang tid, før bilen er i Danmark. Produktionen starter nemlig først for alvor efter nytår, og først i begyndelsen af februar dukker de første biler op herhjemme.
Bilen kommer med motorer af den nye generation i form af firecylindrede benzin- og dieselmotorer, men mest bemærkelsesværdig bliver en udgave Volvo kalder for ”Twin Engine”. Her kombineres en toliters, firecylindret benzinmotor med turbo og superlader med en el-motor. Den leverer en blanding af motorkraft og ren drift, der er uden sidestykke – 400 hk med en CO2 udledning helt nede omkring 60 g/km i en måling, hvor eldelen vel at mærke sættes til at være helt fri for CO2-udslip.