Dacia giver Sandero og Logan en overhaling

I begyndelsen af 2017 kommer Dacias billige mellemklassemodeller i faceliftede versioner. Både design og teknik får en opdatering.

Nyt om biler

Der kan være langt mellem nyhederne hos Dacia, og de der er, er ofte små. Men på den kommende Paris-udstilling kan præstere ”fire nye modeller”.

Det er noget af en stramning, for det dækker over facelift af Sandero og Logan, og hvor den pyntede Sandero, Stepway, tæller med og det samme gør Logan både som sedan og stationcar. Sedanen sælges ikke i Danmark.

Tydelig ændring af fronten

Sandero Stepway er den visuelt mest spændende af modellerne, men alle fire varianter har nu samme front, bl.a. nye lygter. Foto: Dacia
Sandero Stepway er den visuelt mest spændende af modellerne, men alle fire varianter har nu samme front, bl.a. nye lygter. Foto: Dacia
Visuelt er det dog en ret stor opfriskning, der er tale om, når man ser på fronterne og de nye lygter. De inkluderer LED-kørelys. Også bagtil er der sket fornyelse.

Dacia fortæller ikke meget om de tekniske og udstyrsmæssige opdateringer før Paris, men siger at vi kan ’forvente’ ændringer i udstyr, materialer, ergonomi, opbevaring mm. Der er også sket forbedringer af motorer.

De fornyede Dacia-modeller er formentlig i Danmark i begyndelsen af 2017.

Dacia i fremgang

Det går pænt for Dacia i Danmark. Salget i år er steget med 36 procent, og lavprismærket er nu 18. største mærke efter at have overhalet Fiat og Honda. Dacias markedsandel er steget fra 1,5 procent sidste år til 1,8 procent i år.