Duster klar til ny tur i støvet

Anden generation af Dacias rigtige offroader kommer i begyndelsen af 2018. Kabinen har fået et pænt løft, men sikkerhedsudstyret ser ud til at være sølle.

Den nye Duster ligner sin forgænger med sit ærlige offroader-look, der nu skulle være standard i alle udgaver. Forruden er gjort mere lodret. Foto: Torben Arent
Nyt om biler

’Stadig chokerende billig’ omtaler Dacia sin fornyede Duster ved verdenspremieren på Frankfurt-udstillingen.

Dacia er tro med sin filosofi om ikke at tilbyde mere sikkerhedsudstyr end allerhøjst nødvendigt.

Det er en gratis omgang, når der ikke følger en konkret pris med, men der er næppe tvivl om, at også anden generation Duster bliver en af de allermest opnåelige, rigtige offroadere. Renaults discount-mærke er i begyndelsen af 2018 klar med en næsten ny generation af sin storsælgende Duster-offroader.

Bagtil kendes den nye Duster på de Jeep-agtige baglygter, der nu er Dacias signatur-lygter. Sandero og Logan fik dem sidste år. Foto: Torben ArentNyt og mere robust design

Designet er blevet endnu mere robust – læg mærke til den dominerende grill - og i kabinen er der sket en markant forbedring af materialekvaliteten, uden at Duster ligefrem er blevet en duks i denne disciplin.

Forruden er gjort mere lodret og flyttet ti cm fremad, så der er blevet mere plads i kabinen – eller i hvert fald en oplevelse af mere luft.

Sparer på sikkerheden

Dacia er tro med sin filosofi om ikke at tilbyde mere sikkerhedsudstyr end allerhøjst nødvendigt. Den nye Duster ser ud til at have ’chokerende’ lidt, moderne sikkerhedsudstyr.

Derfor vil den formentlig vedblive kun at have tre sikkerhedsstjerner.

Læs også: Billig bil med fint automatgear