Forhandlere afmelder forkerte biler

Flere gange om dagen bliver en bil fejlagtigt afmeldt i Det Digitale Motorregister. Det skete bl.a. for et FDM-medlem, der kørte uden forsikring i to måneder
 

Bilist

Fumlefingrede forhandlere og synshaller sjusker, når de afmelder biler. Det sker flere gange hver dag.

– Vi oplever mellem 500 og 1.000 gange årligt, at forhandlere og synshaller afmelder forkert, forklarer Søren Buus, underdirektør i kundeservice motor hos Skat.

Han påpeger, at der årligt afmeldes ca. 500.000 køretøjer, så fejlafmeldingerne udgør mellem en og to promille af det samlede antal afmeldinger.

– Hovedparten af fejlafmeldingerne opdages samme dag eller dagen efter, så Skat annullerer herefter de forkerte afmeldinger efter anmodning fra pladeoperatørerne.

Kørte uden forsikring

Det skete dog ikke for et FDM-medlem, der blev forundret, da han modtog et større beløb fra sit forsikringsselskab. Ved at gennemgå sine forsikringer på selskabets hjemmeside, blev han opmærksom på, at bilforsikringen manglede, og på Skats hjemmeside kunne han se, at bilen var blevet afmeldt to måneder tidligere.

Da han gennemgik sin konto igen, kunne han se, at Skat havde sat et mindre beløb ind, men han havde ikke fået meddelelse om, at bilen var afmeldt, og at han derfor fik ejerafgift retur.

FDM-medlemmet havde dermed kørt uden lovpligtig forsikring i to måneder.

Måske ændringer på vej

Forklaringen fra Skat var, at der måtte være sket en tastefejl hos en forhandler, der uforvarende var kommet til at afmelde FDM-medlemmets bil. Private kan nemlig ikke afmelde, men skal via nettet anmode Skat om at gennemføre afmelding.

Skat vil nu overveje at ændre proceduren.

- En mail til folk om at deres køretøj er afmeldt, kunne måske være en god idé, men det kræver, at man har deres mailadresse. Jeg vil hellere fokusere på, hvordan vi kan undgå, at fejlene sker. En løsning, som flere forhandlere og synshaller har foreslået, er, at man skal indtaste et kontroltal i forbindelse med afmelding, således kan man undgå langt de fleste fejl, siger Søren Buus.

Skat vil desuden analysere en række andre løsninger, inden der evt. sker ændringer. Indtil da, kan det være en god idé at holde øje med sine kontoudtog.