Selvkørende og smart Smart

Konceptbilen Vision EQ Fortwo er Smarts vision for næste generations delebiler, som ved at være helt selvkørende giver helt nye muligheder. Og så skal store skærme inde og ude få kunden til at føle sig velkommen.

Konceptbilen Vision EQ Fortwo, som Smart viser frem på Frankfurt-udstillingen, er fuld af budskaber.
Nyt om biler

Konceptbilen Vision EQ Fortwo, som Smart viser frem på Frankfurt-udstillingen, er fuld af budskaber.

Den lille boble er selvkørende på niveau fem og i stedet for rat og pedaler har den en kæmpe skærm, hvor de to passagerer kan se f.eks. film. Udvendigt kan bilen vise meddelelser til sine medtrafikanter, en muligvis vigtig nyttig funktion for førerløse biler.

Smartere delebil

Smart-biler er allerede i dag den dominerende bil i Daimlers globale delbilsordning Car2go, og derfor er Frankfurt-konceptet født med smarte muligheder for at indgå i delebilsflåder.

Den lille boble er selvkørende på niveau fem og i stedet for rat og pedaler har den en kæmpe skærm

Først og fremmest er EQ Fortwo førerløs, dvs. skabt uden rat og pedaler. Dermed kan delebilen selv køre hen og samle sin kunde op.

Dermed ligner Smarts idé den, som Waymo og Uber tilsyneladende også arbejder på – selvkørende robot-taxier.

Læs også: Waymo er Googles selvkørende bil

Store skærme skaber individualisering

For at brugeren lettere kan kende sin bil og føle, at det er hans eller hendes, er konceptbilen forsynet med en særlig ’Black Panel Grille’ foran og store skærme på siderne.

Fremtidens robottaxi er genkendelig som en Smart, selv om Smart har taget radikale teknologier og design i brug. Dermed kan biler individualiseres på en hidtil uset måde. Her kan beskeder, baggrundsfarver og underholdning præsenteres i et hav af variationer.

Læs også: El-smart får moderat rækkevidde

Helt eldreven - og det er den nære fremtid også

EQ-konceptet er elektrisk, og det fremtiden for Smart også. Fra 2020 vil Smart udelukkende sælge elbiler, siger koncernchefen.

Det er hermed første gang, at Smart anvender EQ-betegnelsen, som hidtil kun har været søstermærket Mercedes-Benz’ elbils-etiket.

Fortwo findes i dag som elbil, men derudover tilbydes Fortwo og Forfour med små benzinmotorer fra Renault.