Aalborg indfører ulovlig prisstigning på parkering

Aalborg Kommune tryner bilister: Højere P-afgifter skal dække hul i kommunekassen. Men det er ulovligt, påpeger FDM, som nu tager sagen op.

Bilist

Aalborg Byråd vedtog d. 12. december, at man i 2017 vil hæve parkeringstaksten med over 60 procent i dele af byen. Den højere takst begrundes af By-og Landskabsudvalget med, at man har solgt Budolfi Plads med tilhørende parkeringsanlæg, hvilket har betydet en tabt indtægt for kommunen. 

Men sådan en stigning er ulovlig, påpeger FDM. Kommuner må ikke indføre højere parkeringstakster for at tjene penge.

”En kommune må ikke have betalingsparkering med det formål at få flere penge i kommunekassen. Det er direkte ulovligt. Det fremgår tydeligt af beslutningsgrundlaget i Aalborg, at grunden til, at man opjusterer parkeringsprisen er, at man skal have fyldt et hul i kommunekassen,” siger Dennis Lange, juridisk konsulent i FDM og fortsætter:

”Det er forkasteligt, at kommunen ser bilisterne som en økonomisk malkeko man kan ty til, når kommunen fattes penge. I forvejen betaler de danske bilister mere end rigeligt i afgifter”. 

LÆS OGSÅ: P-regler i kommuner

Ikke første gang 

Det er ikke første gang, FDM oplever, at kommuner forsøger at malke bilister, når de mangler en indtægtskilde. Loven siger, at prissætningen for en parkering skal være et trafikregulerende instrument, ikke en pengemaskine.

”Kommunernes adfærd bekræfter den mistanke, mange bilister går rundt med om, at parkeringsgebyrer ikke indføres for at forbedre trafikken i byerne. Men derimod for vride flere penge ud af de bilisterne. Her sætter vi som forbrugerorganisation foden ned, ulovlig opkrævning kan ikke accepteres,” siger Dennis Lange. 

FDM vil rette henvendelse til Aalborg Kommune for at afværge prisstigningen. Hvis kommunen ikke stopper deres ulovlige tiltag, vil FDM tage sagen videre.