Bedre opdateringer af vintertrafikken på vej

Der har været god grund til at orientere sig om trafikforholdene på vintertrafik.dk de seneste par døgn. Men det halter med brugervenligheden, og et nyt og forbedret trafikkort er på vej.

Trafik

Hvis du har benyttet hjemmesiden vintertrafik.dk de seneste døgn, har du formentlig bemærket, at brugervenligheden ikke er i top. Man kan f.eks. ikke zoome ind på enkelte vejtrækninger og blive klogere på snerydning og saltning.

Vejdirektoratet har det seneste år forsøgt at gøre live-data mere tilgængelige på bedre kort og via mobil og tablets. Men det har ikke været muligt pga. gammel kortteknologi, der ikke lever op til standarderne i dag.

Derfor er der nu blevet udviklet et trafikkort, der kan rumme alle data for live-trafikinformation og kan tilpasses alle platforme.

LÆS MERE: Den første salt er faldet

Tilpassede trafikmeldinger

Brugere får mulighed for at tilmelde sig mailabonnement, hvor de får besked om ændringer i enkelte trafikmeldinger, som man vil følge. Hvis Storebæltsbroen f.eks. lukker, kan du få besked, når den åbner igen.

Senere bliver det også muligt at vælge en rute fra f.eks. sit hjem til sin arbejdsplads og se trafikmeldinger langs ruten.

På det nye trafikkort vil der også være vinterinformation for cykelstier i seks af landets største byer, og flere byer vil løbende komme med på kortet.

Vejdirektoratet forventer, at det nye trafikkort er klar til brug på en endnu ikke fastsat dato i december. Indtil da kan aktuelle meldinger om vintertrafikken ses på vintertrafik.dk